Overblijvende Taiwanese fraudeverdachte aangehouden in Pattaya

Pattaya —

Een gezamenlijke operatie van de Toeristenpolitie Divisie 2 en de politie van Pattaya resulteerde in de arrestatie van een Taiwanees die gezocht werd op beschuldiging van fraude in zijn thuisland.

De verdachte, de heer Hsues Hua Liu, werd op zaterdag 10 februari gearresteerd vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij een callcenterbende in Taiwan. De politie van Pattaya zei dat de 22-jarige verdachte naar Pattaya was gevlucht om de autoriteiten in Taiwan te ontwijken.

Op basis van informatie verkregen van de Taiwanese autoriteiten hebben agenten op 10 februari met succes de heer Liu aangehouden in Pattaya aan Walking Street. Uit verder onderzoek bleek dat de heer Liu op 23 oktober 2023 Thailand binnenkwam met een toeristenvisum, dat afliep op 9 januari 2024, wat leidde tot een overschrijding van de verblijfsduur van 32 dagen.

Momenteel zit de heer Liu nog steeds in hechtenis bij de politie van Pattaya en wacht hij op gerechtelijke procedures in overeenstemming met de Thaise wet.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Pattaya News in 2024!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.