Thaise douane treedt hard op tegen sigaretten- en e-sigarettensmokkel ter waarde van ruim 63.13 miljoen baht

Nationaal—

Op 8 februari 2024 maakte de heer Panthong Loikunnan, de woordvoerder van de Thaise douane, publiekelijk een programma bekend voor de strikte preventie en onderdrukking van de smokkel van sigaretten en e-sigaretten naar Thailand, in overeenstemming met het beleid van de Thaise regering om strikte marketing te handhaven. mechanismen en voor een goede gezondheid.

Douanefunctionarissen werkten proactief om illegale sigaretten- en e-sigarettensmokkelaars naar Thailand te onderzoeken en hard aan te pakken, waardoor het probleem van de dalende tabaksprijzen ontstond. Bovendien zou de operatie de rechten van legale sigarettenverkopers in Thailand kunnen beschermen.

Van 1 oktober 2023 tot 31 januari 2024 kon de douane 632 sigarettensmokkelaars arresteren en eigendommen in beslag nemen ter waarde van meer dan 47.5 miljoen baht, en 62 smokkelaars van e-sigaretten arresteren en eigendommen in beslag nemen ter waarde van meer dan 15.5 miljoen baht. dan XNUMX miljoen baht, aldus de woordvoerder van de Douane.

Als gevolg hiervan werden er 694 personen aangehouden en werden eigendommen betwist ter waarde van meer dan 63.13 miljoen baht.

De overtreders hebben strafbare feiten gepleegd volgens artikel 242 en artikel 246 in samenhang met artikel 166 en artikel 167 van de Douanewet 2017 en andere gerelateerde wetten, aldus de woordvoerder van de douane.

Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.