Tieners terroriseren de wijk Chonburi met explosieven

Chonburi —

Inwoners van Huay Yai in Chonburi leven in angst omdat een reeks verontrustende incidenten waarbij onhandelbare tieners betrokken zijn, hun gemeenschap in zijn greep houdt.

Gedurende drie opeenvolgende nachten, van 3 tot 5 februari 2024, terroriseerde een groep van ongeveer twintig jongeren, vermoedelijk slechts 20 tot 13 jaar oud, de inwoners van Huay Yai met explosieven en vuurwerk.

De tieners, die op camerabeelden zijn vastgelegd, gooiden op meer dan tien motorfietsen bijna tien zelfgemaakte explosieven en knallers naar het huis van hun rivalen in Soi Thetsaban 10. De luide explosies veroorzaakten onrust en verstoorden de rust in de buurt.

Onderzoek naar de camerabeelden bracht een patroon van escalerende agressie aan het licht. Op 4 februari rond 00:50 uur schudden meer dan vijf luide explosies het gebied. De volgende nacht, tussen 11 uur en 1 uur op 5 op 6 februari, ging de terreur door met 5-6 explosieven die naar een plaatselijke woning werden gegooid.

Het beoogde huis, een huurwoning van één verdieping, werd het zwaarst getroffen door de aanvallen. Lokale verslaggevers observeerden bewijsmateriaal van de aanvallen, waaronder granaatresten, brandplekken aan de voorkant van het huis en twee niet-functionele explosieven – een flesbom en een knaller – beide gewikkeld in dikke lagen tape. Bovendien lagen fragmenten van ontplofte pingpongbommen op de weg voor het huis.

Mevrouw Jeab, de 47-jarige huurder van het beoogde huis, vertelde de aangrijpende ervaring aan lokale verslaggevers. Ze meldde dat de groep tieners, zo'n twintig tot dertig, al drie nachten haar huis onder vuur nam. De eerste twee nachten gooiden ze 20-30 pingpongbommen, maar de laatste nacht escaleerde met het gebruik van zowel pingpongbommen als explosieve flessen, waardoor schade ontstond aan haar kleren en de dekens die bij de muur van het huis hingen.

Mevr. Jeab verklaarde dat ze vier mannelijke tienerkinderen heeft, maar zij benadrukten heftig dat ze geen enkel conflict hadden met de aanvallende tieners, noch hen kenden.

Er loopt een politieonderzoek naar het incident.

Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.