Thaise agentschappen werken samen om PM 2.5-crisis aan te pakken: alarmerende niveaus gedetecteerd in 14 provincies

Nationaal—

Op 8 februari 2024 werkten het Thaise Ministerie van Hoger Onderwijs, Wetenschap, Onderzoek en Innovatie (MHESI), de Geo-Informatics and Space Technology Development Agency (GISTDA) en relevante instanties samen om het escalerende probleem van PM 2.5-rook in de lucht aan te pakken. Thailand.

Volgens satellietgegevens via de ‘Check Dust’-applicatie werden op 8 februari 00 om 8 uur alarmerende niveaus van PM 2024 gedetecteerd in 2.5 provincies in heel Thailand, wat gezondheidsrisico’s met zich meebrengt voor de ademhalingssystemen.

De hoogste concentratie werd geregistreerd in Mukdahan, met maar liefst 110.9 microgram per kubieke meter, gevolgd door Yasothon, Kalasin, Roi Et, Amnat Charoen, Ubon Ratchathani, Nakhon Phanom, Maha Sarakham, Khon Kaen, Chaiyaphum, Sakon Nakhon, Chai Nat, Udon Thani en Nong Khai.

In Bangkok bleef de luchtkwaliteit relatief goed, met PM 2.5-niveaus variërend van matig tot zeer goed.
Bovendien rapporteerde GISTDA op 1,320 februari 7 2024 hotspots in heel Thailand. Deze hotspots bevonden zich voornamelijk in beschermde bosgebieden, nationale bosreservaten, landbouwgebieden, gemeenschappen en andere.

Van de provincies met het hoogste aantal hotspots bleef Kanchanaburi aan de top met 338, gevolgd door Chaiyaphum met 212 en Nakhon Ratchasima met 77.

Internationaal werden de buurlanden ook geconfronteerd met aanzienlijke hotspotproblemen: Myanmar rapporteerde 1,059 hotspots, gevolgd door Laos met 407, Cambodja met 351 en Vietnam met 215.

De ‘Check Dust’-applicatie maakt gebruik van satelliettechnologie in combinatie met kunstmatige intelligentie (AI) om PM 2.5-gegevens per uur landelijk te analyseren. Het bevat gegevens van het Department of Pollution Control, weersomstandigheden van de Meteorologische Afdeling en hotspot-informatie om gebruikers uitgebreide numerieke en kleurgecodeerde gegevens te bieden voor een beter begrip, aldus GISTDA.

Burgers wordt geadviseerd om buitenshuis maskers te dragen om potentiële gezondheidsrisico’s te beperken, met name die welke verband houden met aandoeningen van de luchtwegen. Voor realtime updates op PM 2.5-niveaus kunnen individuen gebruik maken van de toepassing “Check Dust”.

In gerelateerd nieuws, Thaise functionarissen hebben ook voorgesteld om te stoppen met het branden van wierook voor Chinees Nieuwjaar om de luchtvervuiling te helpen stoppen.

Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.