Burgemeester van Pattaya ontkracht online beweringen over afvalwater dat in zee terechtkomt en bevestigt dat zeewater veilig is

FOTO:

Pattaya —

Ambtenaren van de stad Pattaya, onder leiding van burgemeester de heer Poramase Ngampiches, bezochten deze week onlangs Wong Amat Beach om online beschuldigingen te bespreken dat afvalwater in de zee terecht zou komen.

De inspectie volgde op een video die online circuleerde waarin vermeend troebel water door sommige kustbedrijven in de baai van Pattaya werd geloosd.

Onder leiding van de heer Poramase bestond het team uit vertegenwoordigers van de gemeenteraad van Pattaya, de toeristenpolitie, de stadspolitie en de technische afdeling van de stad.

Volgens de heer Poramase bevestigde hij dat het water dat in de video werd waargenomen feitelijk overstromend regenwater was, en geen afvalwater. Hij legde uit dat de zware regenval op 30 januari ervoor had gezorgd dat het regenwater de capaciteit van het afvoersysteem in Soi Naklua 16 overschreed, wat leidde tot een tijdelijke overstroming die vervolgens in zee stroomde, zoals te zien is op de beelden.

Wat de kleur van het water betreft, verduidelijkte de heer Poramase dat het water in feite crèmewit was en niet donker, omdat het werd veroorzaakt door de ophoping van sediment in het afvoersysteem dat zich vermengde met het regenwater.

Bij de inspectie werden echter ook zandverstoppingen in bepaalde afvoerleidingen aan de kust aangetroffen, die de autoriteiten onmiddellijk wisten te verwijderen om een ​​efficiënte afvoer te garanderen.

“We begrijpen de zorgen die online zijn geuit”, aldus de heer Poramase. “We willen iedereen ervan verzekeren dat we over regelgeving beschikken en we zullen regelmatig controles blijven uitvoeren, vooral na hevige regenval, om de veiligheid en kwaliteit van het zeewater van Pattaya te garanderen.”

FOTO:
FOTO:
FOTO:
FOTO:

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Volg ons op Facebook, Twitter, Google Nieuws, Instagram, Tiktok, YouTube, Pinterest, Flipboard, Discussiesof Tumblr

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

Of, sluit je aan bij ons op Telegram voor het verbreken van waarschuwingen!
Juridisch advies of een advocaat nodig? Wij kunnen helpen. Klik hier.

Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.