De Thaise regering wil dat mensen het branden van wierook verminderen ter gelegenheid van Chinees Nieuwjaar om de luchtvervuiling te stoppen

Nationaal—

Op 7 februari 2024 legde de heer Karom Phonphonklang, de plaatsvervangend woordvoerder van de regering, een verklaring af voor de viering van het Chinese Nieuwjaar van 8 tot en met 10 februari, waarbij hij de nadruk legde op het toezicht houden op het aansteken van wierook, kaarsen, vuurwerk en het verbranden van papiergeld.

De plaatsvervangend regeringswoordvoerder verklaarde publiekelijk dat de Thaise regering zich zorgen maakte over de gezondheidsproblemen als gevolg van PM 2.5-rook op een zorgwekkend niveau. Om kleine stofdeeltjes in de atmosfeer te verminderen en het milieu te beschermen, heeft de Thaise regering gevraagd om het gebruik van wierook te verminderen en in plaats daarvan elektrische wierook te gebruiken.

Bovendien moet men voor een goede hygiëne de handen regelmatig wassen. Wanneer men zich in een gebied met een hoge PM 2.5-rookdichtheid bevindt, moet men ook meer water drinken, adviseerde de plaatsvervangend regeringswoordvoerder.

Tijdens de lange vakantiedagen moeten werkende bedrijven regelmatig elektrische apparaten controleren en onderhouden en hun relevante gebouwen 24 uur per dag inspecteren om brandincidenten te voorkomen, concludeerde de plaatsvervangend regeringswoordvoerder.

Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.