Thaise premier kondigt onderzoek aan naar amnestie voor niet-geregistreerde vuurwapenbezitters te midden van nieuwe voorgestelde wapenbeheersingsmaatregelen

Nationaal—

Op 12 februari 00 om 6 uur legde de heer Srettha Thavisin, de Thaise premier, een verklaring af na de Thaise kabinetsvergadering over een onderzoek naar amnestie voor niet-geregistreerde vuurwapenbezitters om zich over te geven aan de Thaise regering in een poging om bepaald tijdsbestek zonder angst voor juridische sancties.

Srettha vaardigde het Thaise ministerie van Binnenlandse Zaken een bevel uit met betrekking tot de openbare veiligheid tegen wapencriminaliteit. De studie naar wapenbeheersingsmaatregelen was bedoeld om het aantal wapens te verminderen dat mogelijk geweld zou kunnen veroorzaken bij het publiek en in eigen land.

De nieuwe wapenbeheersingsmaatregelen mogen echter geen conflict veroorzaken met de huidige relevante wetten en zouden bij koninklijk besluit worden uitgevaardigd voordat de amnestie wordt afgedwongen.

Nadat de nieuwe wapenbeheersingsmaatregelen officieel ten uitvoer zijn gelegd, kunnen niet-geregistreerde vuurwapenbezitters hun wapens aan de Thaise regering inleveren en worden zij niet ter verantwoording geroepen.

Bovendien verklaarde Srettha dat er een regeringsdiscussie was over het uitvaardigen van wapenmaatregelen om de toegang tot niet-geregistreerde vuurwapens voor mensen in het algemeen te beperken.

Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.