Pattaya Cricket Club verliest van hun aartsvijand, de Asian Stars Cricket Club

Pattaya, Thailand-

Deze lokale derby werd op zondag 4 februari op Horseshoe Point gespeeld op een bloedhete middag. PCC had hoge verwachtingen van hun eerste overwinning tegen de Asian Stars, maar de tragedie sloeg toe tijdens PCC's openingsovers en uitstekende slagbeurten van Hardik Rathod en Dharmesh Mer gecombineerd om de ambities van PCC te dwarsbomen.

Door een late start van de procedure, omdat de voorgaande wedstrijden te laat eindigden, won Wez Masterton de toss tegen Dharmesh en koos ervoor om als eerste te slaan. Wez en Ryan Driver openden tegen Bilal Rana en Bharat Singh. Bilal bowlde met nauwkeurigheid, tempo en venijn en het oppervlak bood een enorm variabele veerkracht.

De eerste twee overs leverden 2 runs op en Bilal's tweede over produceerde twee no-balls, waarvan de tweede van volledige lengte omhoog kwam en, de grill op zijn helm ontwijkend, Ryan onder zijn kin raakte en een vervelende snee veroorzaakte. Ryan ging gewond met pensioen en ging naar het ziekenhuis waar hij 10 hechtingen kreeg.

Luke verving hem en nam de vrije slag voor een grens 4. Bharat sloeg toe in de volgende over toen Wez een grens probeerde te forceren, maar de bal niet helemaal kon timen en die goed werd gepakt door Dinesh Kumar op de dekkingspuntgrens. 16 voor 1 in de 3e over.

Luke kreeg gezelschap van Mike Gerits en beide batslieden kregen te maken met zeer nauwkeurig bowlen van beide openers en hun vervangers, Saqlain Mohammed en Prashant Bhatt. Grenzen waren moeilijk te vinden en de score wankelde tot de 10e voorbij toen Mike een bal naar de grens sloeg, maar werd betrapt door Lakhwinder Singh op Saqlain voor 15 met de score op 47 voor 2. Dit bracht Andre naar het wicket.

Op dat moment waren Deepak Rawat (Bobby) en Dinesh aan het bowlen en de run rate was iets gestegen naar 6.5 per over, maar het moest aanzienlijk meer zijn omdat de Asian Stars bekend stonden als grote hitters. Na de 15e werd er gedronken met PCC op 84 voor 2 en ruim 40 runs achter op schema.

De run rate steeg tot 8 per over, totdat er rond de 20e over een mini-instorting plaatsvond. De eerste die ging was Luke Stokes op 51 met een zacht schot naar Bilal op het punt van Bobby's laatste over. 121 voor 4. De volgende over van Hardik zag Roshan Perrera en Jainish Parikah bowlen voor gouden eenden op opeenvolgende ballen, maar de hattrick ontging hem toen Habby Singh de vouw pakte, 122 voor 6 in de 21e over.

De laatste vier overs kenden een wonderbaarlijk herstel toen de Asian Star-bowlers werden gehavend door Habby en Andre met grenzen in overvloed: 4 zessen en 4 vieren. Er werden 4 runs toegevoegd in de laatste 59 overs, maar Habby viel voor 4 uit 31 ballen met nog maar 14 ballen over, maar Preet Singh voegde nog steeds 2 runs toe. Andre eindigde met 8 niet uit, maar zou 58 voor 186 genoeg zijn zonder dat Ryan de bowling opende?

Bobby en Waseem Raaza (Sam) openden de slagman voor de Asian Stars terwijl PCC de bowling opende met Preet en Andre. Bobby ging voor een gouden eend toen hij een voorsprong kreeg op Andre bij een brede eerste slip. Een wonderbaarlijk begin, maar zou het stand houden? Hardik verving Bobby en hoewel de bowling de batslieden een geweldige start verhinderde, waren er 8 extra's in de eerste 4 overs. Zowel Sam als Hardik leken tevreden met het furieuze tempo van Preet en Andre, de run rate steeg naar 7 of 8.

Sam probeerde elke bal te ploeteren totdat Mike Gerits een bovenrand forceerde die halverwege door Preet werd gepakt voor 26, 57 voor 2 in de 8e over. Dit bracht Dharmesh in de plooi en de batslieden begonnen met de aanval van de PCC in alle tempo. Mike werd gestraft met 45 runs uit 4 overs en Terrence Conrad kreeg er 16 in één over. Door te drinken bij 15 overs had Asian Stars 121 gescoord en reed ze met 8 runs per over.

Na de borrel gingen de zaken vrijwel op dezelfde manier door, hoewel er een klein sprankje hoop was toen Dharmesh een bal van Preet skiede die hij ving. 152 voor 3 en Bilal nam de plooi om Hardik te steunen, die nog steeds ballen rond de grenzen stuurde. PCC deed hun best om Hardik en Bilal in bedwang te houden, maar het onvermijdelijke kwam in de 23e toen Habby Singh werd geraakt voor een 6 en Asian Stars 187 bereikte voor 3 en een welverdiende overwinning met 7 wickets.

Wellicht was de finish strakker geweest als PCC geen 26 extra's had weggegeven. Bilal eindigde op 17 not out, terwijl Hardik 78 not out scoorde en 2 wickets pakte voor 33 uit 3 overs, wat hem nog een MoTM-prijs opleverde.

PCC wil graag hun sponsors, de Outback Bar, de Magic Bar, de Ayen Bar en de Pattaya Sports Group bedanken voor hun steun en hulp.

Als er personen van welke leeftijd en capaciteit dan ook in de omgeving van Pattaya zijn die graag betrokken willen raken bij cricket, bezoek dan onze website, onze Facebook-pagina, de Outback Bar (de PCC-thuisbasis) of neem contact op met Simon Philbrook op pattayacc.voorzitter@gmail.com

Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/