Thais kabinet overweegt nieuwe alcoholmeetmethode voor chauffeurs: urinetests voorgesteld door de Koninklijke Thaise politie

Nationaal—

Op 1 januari 30 om 30 uur maakte de heer Karom Phonphonklang, de Thaise vice-regeringswoordvoerder van de regering, publiekelijk de resultaten van de Thaise kabinetsvergadering bekend met betrekking tot een wetsvoorstel voor alcoholmeting door toevoeging van een lichaamsvloeistofmeting zoals urine.

De Koninklijke Thaise Politie heeft een ontwerp van ministeriële regeling, uitgevaardigd op grond van de Land Traffic Act, Sectie 5, Paragraaf 1 en Sectie 142, aan het Thaise kabinet voorgesteld om te overwegen een nieuwe methode voor het meten van het alcoholgehalte toe te voegen.

Voorheen vroeg de politie automobilisten om in een alcoholmeter te blazen om het alcoholgehalte te meten. Als een bloedonderzoek nodig was, moesten de chauffeurs toestemming geven.

Als reactie op het voorkomen van verkeersongevallen door rijden onder invloed en bestuurders die weigeren samen te werken met de politie, heeft de Royal Thai Police een wetsvoorstel voorgesteld waarin een lichaamsvloeistoftest, zoals urine, wordt toegevoegd als meting van het alcoholgehalte, na petities bij de relevante instanties voor een nieuwe regeling, aldus Karom. .

De politie zou echter een veronderstelling kunnen maken om verder onderzoek te doen en alcoholgehaltetests uit te voeren in een ziekenhuis om alcohol in het bloedsysteem te bepalen door urine te testen binnen 3 uur na melding, zei Karom.

De hoeveelheid alcohol die als strafbaar wordt beschouwd, is het alcoholgehalte in het bloed boven de wettelijke limiet van 50 milligram per deciliter.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Volg ons op Facebook, Twitter, Google Nieuws, Instagram, Tiktok, YouTube, Pinterest, Flipboard, Discussiesof Tumblr

Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.