Pattaya Cricket Club boekt opnieuw een overtuigende overwinning!

Pattaya, Thailand-

Een overtuigende en comfortabele overwinning op Tamil Nadu CC door Pattaya CC

Horseshoe Point bood ideale omstandigheden voor een cricketmiddag op zondag 28 januari met wolken en een licht briesje tegen Tamil Nadu CC (TMNCC).

PCC wilde hun winning streak verlengen, ondanks dat Luke Stokes of Andy Emery niet beschikbaar waren.

TMNCC hield de wedstrijd redelijk strak in de eerste overs en goed veldwerk beperkte PCC tot een iets ondermaatse score van 185. Het antwoord van TMNCC was echter beladen met slechte communicatie tussen de batslieden, resulterend in drie run-outs en uitstekende vangvangst door Andre Human. en Jainish Parikah, wat leidde tot een overtuigende en comfortabele overwinning voor PCC met 74 runs.

Wez Masterton en Ramiz Raja voerden de toss uit met de scheidsrechters, Sanjeev Jeya en Naveed, die TMNCC won en PCC vroeg om als eerste te slaan. Zoals gewoonlijk opende Wez met Ryan Driver tegen het tempo van Sheik Babu en Nagoor Meeran. Sheik's eerste over omvatte een wijd die voor een grens 4 en een 4 voor Wez ging, dus een goed begin, maar Nagoor was veel nauwkeuriger en moeilijker om mee weg te komen.

Frustratie bracht Wez ertoe de kwestie te forceren en Nagoor liet hem op de dekkingsgrens betrappen door een goede vangbal van Shafeen Inaz voor een teleurstellende 4 met de score op 19 in de 4e over. Mike Gerits voegde zich bij Ryan en zij verhoogden de run rate naar 7 per over, nadat ze de verwijdering van Sayed Sultan hadden afgedwongen, die 17 scoorde uit twee overs. Het partnerschap was op 48 toen Mohammed Ibrahim in de aanval werd gebracht en zijn tweede bal zorgde ervoor dat Mike goed werd gepakt door Nogoor voor 2 en de score op 22 voor 67. Andre nam de vouw en hij en Ryan pakten Shafeen voor 2 in één over vanwege een grens breed, grens no-ball, grens vrije slag en een laatste 20.

Shafeen werd verwijderd en Mohammed ging verder met Wayoo Magudoom. Het was Wayoo die vervolgens toesloeg toen hij Andre's stomp voor 9 verwijderde en het was 98 voor 3 in de 14e over en er werd gedronken. Mohammed was de grootste bedreiging voor TMNCC en toen Ryan de 50 had bereikt, kreeg hij een bal die iets sneller verder kon en de bovenrand werd halverwege het wicket door Murali gepakt. 115 voor 4 en nog een paar runs zouden op prijs worden gesteld. Roshan Perera had Andre vervangen op nummer 5 en deed het goed totdat Mohammed opnieuw toesloeg, zijn derde wicket.

Opnieuw een hoge vangst, goed gevangen door Mohideen Thamby. Jainish deed het goed toen Nagoor en Sheik terugkeerden naar de aanval, maar Trevor's optreden was erg kort toen hij op Mohammeds laatste bal wegliep voor 2 en de score was gedaald naar 130 voor 6. Habby Singh ging naar buiten voor wat roekeloosheid en snel rennen tussen de wickets met Jainish en de run rate steeg aanzienlijk tegen Nagoor en Sheik. Bij de laatste 6 overs werden er 55 toegevoegd, maar Jainish werd door Nagoor voor 21 ontslagen toen een andere skiër op de 163e door Mohideen werd betrapt op 7 voor 23.

Hansie Singh hield Habby een paar runs gezelschap, terwijl Habby eindigde met 34 niet uit en PCC op 185 voor 7.
TMNCC opende met Nagoor en Sheikh tegen Ryan en Andre. Beide batslieden bleken buitengewoon veerkrachtig te zijn en beschermden hun wickets goed, maar de run rate was 2 per over bij de 5e en werd pas hoger toen Mike Gerits door beide batslieden werd gestraft voor 33 uit 3 overs. Zoals gewoonlijk bowlde Ryan zijn 5 overs rechtdoor, maar hij bleef wicketloos, hoewel hij met slechts 19 runs zuinig was.

Terry Conrad en Jainish gingen vanaf de 10e over in de bowlingaanval en Terry had onmiddellijke impact toen Sheik uitstekend werd gepakt door Andre die vanaf de lange grens naar binnen rende. Babu uit voor 19 en 56 voor 1. Daarna tuimelde de wickets in snel tempo en zette TMNCC onder zelfopgewekte druk. Jainish's eerste over (12e) leverde ook beloningen op, aangezien Syed Hussain, die hersteld was van een bal die zijn voet beschadigde tijdens het wickethouden, slechts 4 ballen volhield voor zijn 6 runs.

Een skiër die te kort in het midden zat, werd opgewacht door Jainish die een nieuw paar vanghanden had gekocht. 63 voor 2. Jainish sloeg opnieuw toe in zijn volgende over (14e) toen Andre opnieuw een goede vangst pakte op long-on, die van Mohideen voor 5 en TMNCC was 71 voor 3. Er werden vroege drankjes genomen. Terry bowlde goed, maar werd vervangen door Habby wiens eerste over slecht was, maar hij slaagde erin nog een wicket te scoren, dat van Nagoor, met een runout van 29. Een misfield van Hansie Singh zorgde voor een punt dat er niet was en een goede worp zorgde ervoor dat Nogoor ruim te kort kwam. 77 voor 4.

Een paar snelle runs van de grote hit Sayed Sultan duwden de score naar 92 voordat hij viel op Andre's derde vangst van de dag, dit keer op long-off voor 3 en Jainish's derde wicket. TMNCC zat in de problemen. Het werd nog erger in Habby's volgende over, de 14e, toen Wayoo goed werd betrapt op de grens door Jainish. 3 voor 18. Het werd komisch op dit punt toen Murali en Ramiz allebei aan dezelfde kant stonden en Kapitein Ramiz stand hield.

Murali rende weg voor een eend. 95 voor 6. Nog een over en nog een wicket. Deze keer was het Habby die Ramiz goed betrapte door Ryan voor 2. 97 voor 8. Mohammed bood wat weerstand met zijn 12, maar ook hij vond een batsman aan zijn kant en Guddu Shahab werd uitgeschakeld voor 1. 102 voor 9 Mohammed slaagde erin een paar grenzen te overschrijden vanaf Andre's bowling in de laatste over, de 22e, voordat een goede duikvangst van Mike hem en TMNCC terug naar de tent stuurde voor 111 all-out na 21.5 overs.

Een zeer goede allround inspanning van PCC en volgende week zullen ze een nog betere inspanning nodig hebben tegen Asian Stars.

De MoTM-prijs ging naar Habby Singh voor zijn 34 not out en 2 voor 16 uit 3 overs.

PCC wil graag hun sponsors, de Outback Bar, de Magic Bar, de Ayen Bar en de Pattaya Sports Group bedanken voor hun steun en hulp.

Als er personen van welke leeftijd en capaciteit dan ook in de omgeving van Pattaya zijn die graag betrokken willen raken bij cricket, bezoek dan onze website, onze Facebook-pagina, de Outback Bar (de PCC-thuisbasis) of neem contact op met Simon Philbrook op pattayacc.voorzitter@gmail.com

Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/