Pattaya Cricket Club begint het nieuwe seizoen met een overwinning op de Kerala Strikers

Pattaya, Thailand-

Pattaya Cricket Club (CC) begon hun nieuwe seizoen met een overwinning van 75 runs op Kerala Strikers CC bij HSP op 21 januari 2024.

Na de teleurstelling over het verlies in de finale van vorig jaar, gevolgd door het nieuws dat Wezley Masterton en Luke Stokes de Club zouden verlaten, zag het er somber uit voor PCC en het seizoen 2023/24 in de Bangkok League. Dit was dus nog maar het begin dat een vernieuwd PCC nodig had.

De vernieuwing kwam in de vorm van drie allrounders, Andre Human (Zuid-Afrikaans), Mike Gerits (Australië), Roshan Perera (Sri Lankaans), en nog twee snelle bowlers, Terry Conrad (VAE-Sri Lankaans) en Koustav Bhasin ( Indisch). De cricketgoden glimlachten vervolgens naar PCC toen Wez en Luke hun plannen wijzigden en besloten voor PCC te spelen. Het nettoresultaat is een zeer capabele ploeg.

Deze wedstrijd draaide om wie een furieuze run rate kon handhaven en wie de beste veldspelers waren. PCC mocht snel scoren omdat er te veel vangsten werden gedropt, waarvan er twee KSCC 90 runs van Wez en 50 van Luke kostten. Bovendien zorgden PCC's snelle aanval en betere veldspel gestaag voor wickets totdat een laatste vlaag van Gustav (The New Mop) de wedstrijd twee ballen voortijdig beëindigde.

Wez en Shanaz Shajahan voerden de toss uit met scheidsrechters Clive Rogerson en Tamim Chowdury, die Shanaz verloor en Wez besloot als eerste te slaan. Wez opende met Ryan Driver tegen het nauwkeurige tempo van Asif Thacholi en Shanaz. Grenzen vloeiden met monotone regelmaat uit de knuppel van Wez terwijl Ryan enen en tweeën sloeg, tot grote ongenoegen van Wez, die een hekel heeft aan rennen.

Wez kreeg een bovenvoordeel in de tweede over en werd gedropt door de keeper en Ryan werd gedropt bij Mid-on. Hun geluk zorgde ervoor dat de run rate 13 per over bereikte en een recordscore van meer dan 250 leek mogelijk. De score bereikte 56 in de 5e over toen Ryan, op 9, een bal van Aju John terug door de poort liet komen om het houtwerk te verspreiden.

Dit bracht Luke Stokes op het randje, waardoor hij meteen met 3 grenzen rond Abu ging. Luke werd gedropt in de 6e over toen hij een bal van Suraj skiede en de KSCC-ellende ging door toen Luke 62 scoorde. Suraj bleek duur te zijn en hij werd vervangen door Prasad Nair voor nog een dure over.

Tegen de 10e over was de score 116 bereikt met Wez en Luke, letterlijk in volle gang. Op dit punt vertraagde de run rate een beetje toen de spinners, Navaneeth Vinod en Neveen Varghees in de aanval werden gebracht en KSCC er uiteindelijk in slaagde een vangbal vast te houden toen Navaneeth Wez liet vangen door Amal Devraj voor 102. Mike Gerits nam de plooi als debutant en hield de run-rate vol met Luke aan weerszijden van de drankjes, die 149 voor 2 tegen 15 overs zagen. KSCC voerde de veranderingen door met behulp van 8 bowlers, maar Luke en Mike schoten weg met een constante 10 runs per over.

Luke overleefde een gevangen en gebowlde kans van Rohit Nikam met de score op 170 terwijl hij meer punten plunderde. De Keeper, Amal, pakte zijn tweede vangbal, een andere skiër van Luke in de 21e over van Naveen met de score op 211 en Luke op 62. Andre pakte de plooi, maar niet lang, want een liftbal kreeg een buitenrand en ging erdoorheen. naar Amal voor zijn derde vangst, 3 voor 228 na 4 overs.

Jainish Parikah hield het maar twee ballen vol toen hij Amal zijn vierde vangst schonk voor slechts twee runs. Roshan sloot de innings af met 2 not out en Mike op 4 not out en de score op 2 voor 6. De beste van KSCC bowlers was Naveen met 48 overs, 245 voor 5. K
KSCC zou uitermate goed moeten afrekenen met een pittige tempo-aanval. Ze openden met Shanaz en Amal tegen Ryan.

Beide batslieden leken tevreden te zijn tegen het tempo en er werden 7 punten gescoord totdat Amal uitstekend werd gepakt door Andre bij extra dekking met een lage duikvangst. Een uitstekend begin. Andre bowlde hierna met veel agressie, maar gooide iets te kort. Roopesh nam de plooi, maar Shanaz pakte de slag en scoorde vrij vrij van Ryan, die zijn 5 overs rechtdoor gooide voor 1 voor 35.

Mike Gerits verving Andre in de 6e over waar Roopesh met zijn 2e bal uitstekend werd betrapt op het achterwaartse vierkant door debutant Koustav voor 2. KSCC was 34 voor 2 en zette een patroon neer. In dezelfde over gaf een no-ball van Mike Naveen een vrije slag, die Terry diep halverwege het wicket ving, wetende dat Naveen niet uit kon zijn, slaagde hij er bijna in Shanaz uit te rennen.

Shanaz overleefde vervolgens een moeilijke vangbal en gooide een kans naar Ryan. Mike's 2e over, de 8e, werd een wicketmeisje toen hij Shanaz bowlde voor 34 en KSCC 46 voor 3. Door het verlies van Roopesh en Shanaz zetten Naveen en Aju John de achtervolging voort, zij het enigszins bezadigd met 6 runs per over.

Ze moesten de runrate verhogen. Andre bowlde zijn derde en laatste over op 3 voor 0. Mike Gerits nam een ​​pauze terwijl Terry en Habby Singh de bowlingaanval uitvoerden. Zoals gewoonlijk was Habby een beetje eigenzinnig, maar het was Terry die als eerste toesloeg toen Aju een bal skiede en door Andre werd betrapt op dekking voor 24. Drankjes kwamen op de 8e voorbij met de score op 15 voor 91 en KSCC 4 runs achter.

Het begon op een verloren zaak te lijken. Habby en Terry gingen na de borrel verder, waarbij Habby als eerste toesloeg, waarbij Luke Naveen op de long-on-grens betrapte tijdens een dure over (15). 111 voor 5 in de 17e over. Zafir Ahmed en Suraj hielden het schip in een pittig partnerschap van 40 runs tegen Terry en Habby totdat Koustav en Mike zich in de strijd begaven.

Zafir was de eerste die op 28 ging toen Koustav hem, een andere skiër, door Habby liet betrappen. Zijn vervanger, Asif, duurde slechts twee ballen voor zijn eerste run toen Koustav zijn off-stomp verwijderde. 2 voor 1 in de 153e over. Mike gooide nog een keer netjes over en Koustav pakte de volgende met een wicket-eerste bal, die van Suraj, goed gepakt door Wez voor 7 en een hattrick op de kaarten. Een puntenbal. 21 voor 18 en PCC gaf geen kwartier. Mike's laatste over, zijn 158e, leverde slechts 8 punt op en hij bowlde Prasad Nair voor 5.

Het laatste wicket was dat van Rohit Nikam, gebowld door Koustav voor 3 met nog 2 ballen over en KSCC was allemaal uitgeschakeld voor 170. PCC had gewonnen met 75 runs. Mike Gerit had cijfers van 5 overs, 3 voor 14, terwijl Koustav Bhasin 2.4 overs had, 4 voor 20. Een sterke prestatie van en een vertrouwenwekkende start voor PCC, maar nog steeds te veel extra's – voornamelijk wides (17).

De Man of the Match-medaille werd toegekend aan Wez Masterton voor zijn 102.
PCC wil graag hun sponsors, de Outback Bar, de Magic Bar, de Ayen Bar en de Pattaya Sports Group bedanken voor hun steun en hulp.

Als er personen van welke leeftijd en capaciteit dan ook in de omgeving van Pattaya zijn die graag betrokken willen raken bij cricket, bezoek dan onze website, onze Facebook-pagina, de Outback Bar (de PCC-thuisbasis) of neem contact op met Simon Philbrook op pattayacc.voorzitter@gmail.com

Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/