Chonburi-student zeilt naar de overwinning tijdens de Kinderdagregatta 2024

Chonburi —

Charnathip Thongkam, een getalenteerde jonge zeiler van de Plutaluang Wittaya School in Chonburi, is als overwinnaar uit de bus gekomen in de categorie ILCA 4 (onder 18 jaar) tijdens de onlangs afgesloten Children's Day Regatta 2024 zeilwedstrijd.

Tijdens het evenement, gehouden van 19 tot 21 januari op Dong Tan Beach, Sattahip, toonde Charnathip uitzonderlijke vaardigheden en bracht hij de kampioenstitel voor zijn school mee naar huis.

De Children's Day Regatta, georganiseerd door het provinciale bestuur van Chonburi in samenwerking met de Thai Sailing Association, had tot doel de sportdeelname onder kinderen en jongeren te bevorderen en tegelijkertijd de waardering voor het behoud van de zee en verantwoorde vrijetijdsactiviteiten te bevorderen. Vooral zeilen werd gekozen als een manier om de prachtige kustlijn van de regio te benadrukken en de lokale economie te stimuleren door middel van sporttoerisme.

De competitie bestond uit drie hoofdcategorieën met in totaal tien divisies, waardoor zeilers van verschillende leeftijden en ervaringsniveaus de kans kregen om te concurreren. Deze omvatten:

  • 420 Categorie: Open voor deelnemers jonger dan 18 jaar.
  • ILCA 4 Categorie: Verdeeld in leeftijdsgroepen onder de 15 en onder de 18 jaar.
  • Optimistcategorie: Verder onderverdeeld in Gold Fleet (jongens en meisjes), Silver Fleet (jongens en meisjes), Green Fleet (jongens en meisjes) en Newborn Fleet (leeftijd niet ouder dan 12 jaar).

Charnathip, een Mathayom 4 middelbare scholier, klom naar de top in de ILCA 4-categorie en toonde tijdens het driedaagse evenement indrukwekkende zeilvaardigheden en tactisch manoeuvreren. Zijn overwinning markeert niet alleen een persoonlijke prestatie, maar brengt ook enorme trots bij de Plutaluang Wittaya School en de Chonburi-gemeenschap.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Wilt u bij ons adverteren of informeren over het promoten van uw bedrijf, evenement, goed doel of sportevenement? E-mail ons op Verkoop@ThePattayanews.com

Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.