Thaise overheidsfunctionarissen gaan toeristen onderzoeken die in cabriolet rijden met leeuwenwelp in Pattaya

FOTO: Khaosod

Pattaya —

Het Thaise Nationale Parken Departement start een onderzoek naar een buitenlandse man die werd gezien terwijl hij door de straat van Pattaya reed in een Bentley, vergezeld van wat lijkt op een leeuwenwelp op de achterbank.

Het incident kwam naar het licht van een virale TikTok-video gepost door een gebruiker genaamd “Ann Isaan Russia (แอน อีสานรัสเซีย)”. Op de clip was duidelijk een witte leeuw te zien die in een luxueuze Bentley met open dak door de drukke straat van Pattaya liep.

Op de beelden leken verschillende automobilisten bezorgd en enigszins ongerust over de aanwezigheid van de leeuw, gezien de nabijheid tussen hen en het dier. De leeuw zelf leek echter kalm en gedomesticeerd en leek een halsband en riem te hebben.

Als reactie op het incident heeft de heer Atthaphon Charoenchansa, de directeur-generaal van het Departement van Nationale Parken, onmiddellijk relevante functionarissen opdracht gegeven om het incident te onderzoeken.

Vanaf 23 januari zei de heer Atthaphon dat ambtenaren proberen de eigenaar van het leeuwenwelp in kwestie te identificeren om hun eigendomsdocumentatie te controleren. Momenteel zijn er in de provincie Chonburi slechts vier individuen en één dierentuin die legaal hebben aangegeven dat zij eigenaar zijn van vijftien leeuwen. Het is legaal om exotische dieren zoals leeuwen te bezitten in Thailand, maar er zijn wel enigszins uitgebreide vergunningen en licenties voor nodig.

Op het moment van berichtgeving is het nog niet duidelijk of de buitenlander in de video de eigenaar van de leeuw is of hoe hij deze heeft verkregen. Desalniettemin zei de heer Atthaphon dat het nog steeds als een overtreding wordt beschouwd om roofdieren uit hun toegestane gebied te halen om te worden verzorgd en met hen in openbare ruimtes rond te rijden in ongepaste voertuigen, tenzij ze officieel met toestemming worden vervoerd.

De heer Atthaphon verklaarde verder dat op basis van de video de leeuw ongeveer 5-6 maanden oud is. Het is een witte leeuw waar momenteel veel vraag naar is, waarbij elke welp een prijs van ongeveer 500,000 baht opbrengt. Deze populariteit wordt waargenomen onder zowel buitenlanders als Thaise burgers, vooral in het Chonburi-gebied.

De heer Atthaphon dringt er bij het publiek op aan om via de hotline 1362 contact op te nemen met de afdeling nationale parken om meer informatie over het incident te verstrekken.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.