Thaise Meteorologische Afdeling waarschuwt voor weersveranderingen: anticipeert op temperatuurdaling en zware regenval verwacht in Lower South

Nationaal—

Op 28 november 2023 voorspelde de Thaise Meteorologische Afdeling het weer voor de komende 24 uur, waarbij werd verklaard dat een middelhoog hogedruksysteem of een koude luchtmassa de bovenste delen van Thailand en de Zuid-Chinese Zee zou bedekken. Dit patroon zal naar verwachting een temperatuurdaling in deze gebieden veroorzaken.

De noordoostelijke en oostelijke regio's zullen te maken krijgen met harde wind. De noordoostelijke moesson zal de lagere Golf van Thailand en het lagere zuiden van Thailand bestrijken, met als gevolg dat er relatief harde wind zal staan.
Inwoners van de hogere delen van Thailand worden geadviseerd om op hun gezondheid te letten vanwege de snel veranderende weersomstandigheden.

Bovendien is het weer in het lagere noordoostelijke deel dat de lagere Golf van Thailand en de lagere zuidelijke regio bedekt relatief sterk, gekoppeld aan een lagedrukgebied dat Maleisië en de Straat van Malakka bedekt. Dit patroon zal naar verwachting resulteren in zware tot zeer zware regenval in sommige gebieden van de lagere zuidelijke regio.

De wind en golven in de lagere Golf van Thailand zijn matig sterk en bereiken 2-3 meter. In gebieden met regen en onweer kunnen golven van meer dan 3 meter hoog voorkomen.

Bewoners in de lagere zuidelijke regio moeten voorzichtig zijn met de gevaren van hevige regenval en opgehoopte regen, die tot plotselinge overstromingen kunnen leiden, vooral in gebieden in de buurt van stromend water en laaggelegen gebieden. Kleine boten in de lagere Golf van Thailand worden geadviseerd gedurende deze periode aangemeerd te blijven.

Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.