Vandaag is het Werelddag zonder tabak, de campagne in Thailand is gericht op het stoppen met vapen

Thailand-

Vandaag, 31 mei 2023, is het Werelddag zonder tabak, zoals aangewezen door de Wereldgezondheidsorganisatie of WHO.

De dag is ontworpen, volgens de WHO, om het bewustzijn rond de gevaren van roken te vergroten. Het is met name ontworpen om de gezondheidsrisico's van roken en de mogelijk gevaarlijke gevolgen van meeroken voor niet-rokers te benadrukken.

In Thailand richten de Non-Smoking Campaign Foundation en het Tobacco Consumption Control Network zich ondertussen op vapen, wat volgens hen een grote en groeiende zorg is voor jongeren.

Daarom is de campagneslogan voor World No Tobacco Day 2023 in Thailand “E-sigaretten zijn giftig, verslavend, gevaarlijk”.

Thailand heeft enkele van de strengste anti-vapenwetten ter wereld, merkt TPN op, hoewel veel activisten en groepen hebben gevochten om het te legaliseren, met de nadruk op het feit dat het volgens hen een veiliger alternatief is dan sigaretten en veel mensen helpt stoppen met roken.

Ondertussen zei gouverneur Chadchart Sittipunt in Bangkok op 30 mei 2023 dat hij elke dag een niet-roken-dag beschouwt en dat zijn team zich zal concentreren op de handhaving van de rookwetten in de hele hoofdstad.

Thailand heeft veel wetten met betrekking tot roken, maar deze worden zelden gehandhaafd, wat leidt tot regelmatige klachten van niet-rokers over mensen die opsteken in openbare ruimtes, bars, restaurants en meer. Klik of tik hier voor meer informatie over de rookverboden in Thailand.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/