Reader Talkback-resultaten: voelt u zich veilig in Pattaya?

Het volgende is ons vaste artikel waarin we onze gemeenschap een vraag stellen en ongeveer een week later verschillende reacties en meningen op die vraag belichten.

Deze maand vroegen we onze lezers het volgende:

 Voel je dat Pattaya veilig is?

U kunt het originele artikel lezen door hier te klikken of te tikken. We hebben hier verschillende uiteenlopende meningen en reacties geselecteerd. We merken op dat dit de meningen en gedachten van lezers zijn en niet noodzakelijkerwijs die van The Pattaya News Company Limited.

Laten we eens kijken wat je te zeggen had:

Peter M-Als je bedenkt dat de "politie" en de "lokale overheid" grotendeels corrupt zijn, samen met een groot aantal "sekswerkers" en criminelen uit heel Thailand, Cambodja, Myanmar, Laos, enz. die natuurlijk Pattaya binnenkomen het zou een goddelijk wonder zijn als "Pattaya" ook maar een klein beetje veilig was! -=-=-=-=-=- Christer B-betreffende luchtverontreiniging NEE !! Wat betreft verkeer NEE !! Op sommige plaatsen alleen lopen NEE !!! -=-=-=-=-==– Alan S-Het is veilig tot middernacht, na middernacht vinden de meeste misdaden en ongevallen plaats. Ladyboys dragen ook bij aan de misdaad. -=-=-=-=-=- John S-Elke plek is veilig als je je gezond verstand gebruikt. -=-=-=-=-=– Claes S-
Ik kom uit Zweden en voel me erg veilig hier in Pattaya/Jomtien. Ik woon in Jomtien met mijn Thaise vriendin. We leven hier een relaxed leven. We gaan soms uit eten of ontmoeten wat vrienden in bars, meestal in Jomtien, zoals we hier veel bareigenaren en andere mensen kennen. Maar we gaan ook wel eens naar Tree Town of LK Metro.
Ik ben geen grote jongen of vechter, dus ik ga nooit met iemand in discussie. Ik drink nooit “te veel”, hoeveel dat nu is. Ik gebruik nooit drugs. Het verkeer is hier gek, dus je weet nooit zeker of auto's of motoren zullen stoppen als er een rood licht voor ze is. Velen zijn totaal respectloos.
Dus voor mij en mijn vriendin ben ik bang om aangevallen te worden of ruzie te krijgen of iets dergelijks. Ik rijd auto en motor, en daar voel ik me redelijk veilig bij. Volg de regels en je bent goed. Omdat ik best een gezonde levensstijl leid, voel ik me daar ook veilig bij. Ik voel me meer "bang" als ik in mijn kleine woonplaats in Zweden ben. Er zijn daar nu veel te veel Midden-Oosterse en Noord-Afrikanen, en dankzij hen is het drugsgebruik explosief gestegen. Onze politie is tandeloos en onze regering is net zo nutteloos.
Dus voor mij is Pattaya een veilige plek, blijf gewoon uit de problemen, word niet dronken, beledig niemand, vooral Thais, en blijf uit de buurt van drugs.
-=-=-=-=-=-=–
Sune S-Hallo.
Pattaya voelt erg veilig en de mensen hier zijn beleefd en zorgzaam. Bij verschillende gelegenheden heb ik mensen, vooral Thaise mensen, anderen in nood zien helpen. Meestal door dronkenschap, maar ook door verkeersongevallen en diverse zenuwinzinkingen. Ik voel me hier op elk moment van de dag of nacht veel veiliger dan op klaarlichte dag in mijn thuisland Noorwegen.
-=-=–==-=-=-=-
Alan F-Pattaya is de gevaarlijkste plaats waar ik ooit heb mogen wonen of bezoeken. 24 uur per dag nemen voetgangers hun leven in hun handen terwijl ze door de straten lopen vanwege het volledige ontbreken van trottoirs of kapotte en onbegaanbare trottoirs en het manisch gevaarlijke rijgedrag van motorrijders en automobilisten hebben geen oog voor de veiligheid van voetgangers. Deze levensbedreigende situatie wordt nog verergerd door het beschamende gebrek aan actie van zowel de luie, incompetente politie als het stadhuis. In het geval van het stadhuis lijken ze meer geïnteresseerd in het uitgeven van miljoenen belastinggeld aan ijdelheidsprojecten zoals muziekconcerten die de lokale bevolking niet wil, in plaats van hun werk te doen om de erbarmelijke staat van de infrastructuur aan te pakken. -=-=-=-=-=-=-= Paul K-Yes Pattaya is totaal door misdaad geteisterd en 'down market' geworden. Het is ook fysiek vies. Het zeewater is een 'onveilig' riool. De hoeveelheid plastic plus andere rotzooi aan de kustlijn is een schande.. Is de burgemeester van Pattaya te belangrijk of heeft hij last van slechte ogen voor deze 'in het oog springende' kwesties... Wat is ook de pre-fascinatie met overdreven luide muziek buiten plaatsen zoals Central Festival? Het is gewoon een 'noise din' en kijk eens naar de demografische leeftijd waarop het aantrekkelijk zou moeten zijn ... Zielig, ik zou er meer aan kunnen toevoegen. -=–=-=-=-= Don-
Hallo, ik woon al 12 jaar in Pattaya en heb me nooit onveilig gevoeld in deze stad.
Misschien ben ik niet zoals de gemiddelde "Expat" hier in Pattaya, omdat ik 's nachts niet uitga, ik ga niet naar bars
en ik heb geen vijanden, wat betekent dat ik zeer coöperatief ben met de lokale Thaise mensen en gemeenschap
en ik probeer hun manier van leven en gedrag te respecteren. Ik ben een grote fan van Pattaya en denk sterk,
het is een van de beste plekken op deze planeet om het leven van een gepensioneerde door te brengen. Ik heb tot nu toe veel geluk gehad,
-=-=-=-=-=-=-
Daryl R-Pattaya is veel, veel veiliger dan Chicago waar ik vandaan kom.
-=-=-=-=–==-=
CB-Het is erg veilig. Gezond verstand is echter van toepassing...word niet te dronken, flits niet met kostbaarheden of contant geld, maak geen ruzie over onbeduidende dingen of zeer kleine bedragen zoals een paar baht.
—-=-=-=-=-=-=

Wil je je mening geven? Stuur ons een bericht naar redacteur@thepattayanews.com. We hebben binnenkort een gloednieuwe TalkBack, houd ons in de gaten!

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/