Een blik op de komende week: Visakha Bucha-dag staat voor de deur in Thailand, samen met het verbod op alcoholverkoop

Thailand —

Thailand organiseert begin volgende maand een ceremonie ter herdenking van Vesak of Visakha Bucha-dag met meer dan 3,500 monniken uit 50 landen die zullen deelnemen aan de tweedaagse viering.

Volgens het National News Bureau of Thailand (NNT) heeft de Sangha Supreme Council of Thailand aangekondigd dat de Vesak-vieringen officieel zullen plaatsvinden op 1 en 2 juni 2023. De 18e editie van het evenement zal gezamenlijk worden georganiseerd door Maha Chulalongkorn Raja. Vidyalaya University, de Sangha Supreme Council en de Thaise regering.

Het evenement begint op 1 juni en duurt tot 5 juni, met de openingsceremonie voorgezeten door de Opperste Patriarch Ariyavongsagatanana, gevolgd door seminars aan de Maha Chulalongkorn Raja Vidyalaya Universiteit in de middag. Op 2 juni zullen boeddhistische monniken en toegewijden samenkomen op het hoofdkwartier van de Verenigde Naties aan Ratchadamnoen Road voor een ceremonie onder leiding van de voorzitter van de Privy Council, generaal Surayud Chulanont. Deelnemers kunnen ook deelnemen aan gebeden in Phutthamonthon in de provincie Nakhon Pathom.

Permanent secretaris van Binnenlandse Zaken Suttipong Juljarern verklaarde dat het ministerie van Binnenlandse Zaken gouverneurs in heel Thailand zal informeren om de nationale vlag samen met de boeddhistische vlag te hijsen om Vesak-dag te promoten. Hij moedigt Thaise boeddhisten ook aan om van 1 t/m 7 juni deel te nemen aan activiteiten om verdiensten te verdienen en zich gedurende die periode te onthouden van gokken.

The Pattaya News merkt op dat er in het hele land een verbod op de verkoop van alcohol en sluiting van uitgaansgelegenheden zal worden afgedwongen om de heilige ceremonie te respecteren tijdens de evenementperiode op de eigenlijke Vesak-dag, 3 juni, zaterdag, gedurende 24 uur van vrijdagavond tot zaterdag-/zondagochtend om Middernacht.

Dit betekent dat de verkoop van alcohol en de bars op 3 juni de hele dag 24 uur lang gesloten zijn en, ja, dit zal komend weekend zowel de vrijdag- als de zaterdagnacht beïnvloeden. Sommige locaties kunnen er echter voor kiezen om vóór de sluiting op vrijdag te openen en sommige kunnen ervoor kiezen om na de sluiting op zondagochtend na middernacht op zaterdag te openen.

Ondertussen, als je op zoek bent naar een andere en heerlijke manier om van het volgende weekend te genieten, nodigen we je uit om naar Central Pattaya Shopping Mall te gaan om de Sea Bear x Centraal Pattaya eet festijn!

Van 1 tot 7 juni is er een voedselfestijn in winkelcentrum Central Pattaya, dat allerlei verrukkelijke Thaise keukens uit het hele koninkrijk biedt. De beurs vindt overdag plaats op de G-verdieping van het winkelcentrum aan de strandzijde.

Beste van alles, Zeebeer, een Thaise gerenommeerde foodie en influencer op Facebook met meer dan 1.8 miljoen volgers, zal aanwezig zijn op het evenement om exclusief fans en bezoekers te ontmoeten. Ze staat bekend om haar passie voor eten en het vermogen om haar culinaire ervaringen op de meest verrukkelijke manieren met haar volgers te delen.

Dus als je de komende week op je eigen manier wilt vieren, wil je dit evenement misschien eens proberen!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.