Pattaya Cricket Club keert terug naar huis met de Runners Up Cup in de finale van BCL Division A tegen Bangkok CC

De finale werd gespeeld op een bloedhete dag op het terrein van het Asian Institute of Technology in Pathum Thani op zondag 21 mei. Het team had tijdens het seizoen twee keer met eer zelfs tegen elkaar gespeeld.

Helaas was het terrein nog niet klaargemaakt voor de finale. Het gras was al een tijdje niet gemaaid en de hevige regen had het outfield extreem traag gemaakt. Hoewel het voor beide teams hetzelfde was, was het niet gepast voor een finale. Grote hitters zouden het beter doen omdat de luchtroute meer runs zou opleveren, maar met een hoger risico. 4-en langs de grond zouden schaars zijn en veel 2-en betekenden vermoeide en bezwete lichamen in de hitte.

Abijit Kulkarni en Wez Masterton voerden de toss uit onder toeziend oog van umpires Robin John en Sanjeev Jeya. Wez verloor opnieuw en werd gevraagd om eerst te bowlen, wat zijn voorkeursoptie was. Hierdoor had PCC een duidelijk doel om op te richten, maar kreeg BCC de flexibiliteit om hun aanval aan te passen met hun 7 bowlers.

BCC opende met de verheven Wayne Atkinson en de kleine Pravin Dagle, wat Ryan Driver wat problemen bezorgde om zijn lengte aan te passen aan deze slagmannen van enorm verschillende grootte. 10 runs vanaf de eerste over was een zeldzame gebeurtenis voor Ryan, maar het werd maar al te vaak op de dag dat Wayne hem de behandeling gaf.

Rabpreet Singh was een beetje netter voor zijn eerste twee overs, maar Wayne en Pravin scoorden 9 per over. Pravin viel bijna in de 5e over toen een grote hit op de lange buitengrens verkeerd werd ingeschat door Luke die te ver naar binnen kwam en niet terug kon komen. Echter, Pravin holde uit op dezelfde over toen een coverdrive rechtstreeks naar Reds Liddel ging en Pravin vertrok voor 21 en de score op 36 voor 1 in de 5e over. Vishal Pattkar nam de plooi, terwijl Steve Christie (Crunch) zijn linkerarm omdraaide.

Dit vertraagde de run rate omdat er wat wending in het wicket zat. Wayne bleef Ryan bashen die eindigde met 5 overs, 45 voor 1 en zijn slechtste cijfers van het seizoen. Crunch stuurde Vishal inpakken voor 4 toen hij de stronken in zijn derde over kletterde en BCC was 67 voor 2 in de 10e over. Andy Emery nam het over van Ryan en had onmiddellijk succes toen de pas gearriveerde Manish Argawal (niet bekend om zijn snelheid), voortreffelijk werd uitgeschakeld door een voltreffer van Habby Singh op extra dekking voor 2. 70 voor 3 in de 11e over.

De wickets droogden op voor PCC, aangezien BCC de volgende 6 overs een constante 10 runs per over behield van Crunch, Andy en Habby Singh. Wayne klopte Andy voor een paar grenzen, maar Crunch hield het strak met 5 overs 20 voor 1. Kapitein Abijit had het overgenomen van Manish en voegde honkslagen toe om de slag naar Wayne te draaien, die heel goed aan het slaan was en niets weggaf. Trevor Moolman, die de wicket-taken van Wez op zich had genomen, zag Abijit uit zijn crease dwalen en stootte hem slim voor 16 uit Habby's bowling. 128 voor 4 op de 20e voorbij.

Habby en Rabpreet bowlen de laatste vijf overs en het was Rapreet dat het meeste succes had. Subrotu Gosh ging als eerste toen hij zijn off-stump verloor voor 3 op 131 voor 5. Kanchan Shastri kwam binnen voor een snelle 13 runs, waaronder een zeldzame 6 op Rapreet, maar werd uitgeschakeld door een uitstekende worp van Ryan op een lange rechte lijn naar Rapreet op de stronken en 148 voor 6 in de 23 e voorbij. Nivedan Kumar raakte Habby voor 10 in de voorlaatste, terwijl Rapreet hem verwijderde zonder zijn score te verhogen, gevangen door Reds en Wayne eindigde de innings op 80 niet uit. 166 voor 7 was zowel een verdedigbaar als een achtervolgbaar totaal. De openingsslagmannen van PCC zouden goed moeten slaan om deze wedstrijd te winnen.

Wez en Ryan zetten de achtervolging in voor PCC terwijl Nivedan en Kanchan hun best deden om hun shenanigans een halt toe te roepen en helaas voor PCC waren het de bowlers die de strijd wonnen. Wez schatte de lijn van de bal van Nivedan verkeerd in en de bal vond Abijit's handschoenen voor 4 in de eerste over. Geen goed begin. Luke nam de plooi, maar kon alleen maar toekijken hoe Ryan een bal van Kanchan van zijn heup naar Sounder Krishnasarry opstookte die op de loer lag bij een diepe beenslip met een zeer goede duikvangst.

Gegaan voor 4 en PCC zou in de problemen kunnen komen bij 14 voor 2 uit 2 overs. Luke nam de mantel op zich en sloeg als een man die zijn team probeert te redden met snel achter elkaar verschillende grenzen, voornamelijk van Nivedan. Hij had wat geluk toen Manish hem liet vallen in de 6e over toen hij op 39 stond, maar niet lang daarna kreeg Luke een voorsprong en Nivedan betrapte hem op het punt van Sounder's tweede over voor 45. 63 voor 3 in de 8e over. De run rate van PCC was goed, maar de wickets moesten behouden blijven en tot op zekere hoogte bereikten ze dit, zij het met enige hulp van BCC toen Tamim Chowdhary Jainish Parikh liet vallen. BCC veranderde constant de bowlingaanval en maakte het moeilijk om genoegen te nemen met een bowler en de run rate vertraagde een beetje, maar Trevor Moolman pushte veel honkslagen.

Sounder sloeg opnieuw toe in de 10e over toen Jainish zwaaide en miste, wat resulteerde in een stumping door Abijit voor 10 en 70 voor 4. Simon Philbrook maakte een korte verschijning met onder meer een 6, maar hij werd ook stumped door Abijit van Manish's bowling. De drankjes werden vroeg genomen met de scores bijna gelijk, maar PCC worstelde met 5 verloren wickets. Na de drankjes bleven de wickets tuimelen en de vereiste run rate steeg van een haalbare 6.5 naar iets onhaalbaars.

Een kleine opwekking onder leiding van Trevor eindigde toen Abijit zijn handschoenen verruilde voor een potje spin-bowling en hij kletterde op Trevor's stronken voor 18. Kort daarna volgde Rabpreet die het goed had gedaan met Trevor, met snel rennen en een paar grenzen van Sounder.

Pravin betrapte hem halverwege het wicket bij Manish voor een verdienstelijke 19. 118 voor 7 in de 21e over en de vereiste run rate was 12. Noch Crunch noch Habby bleven lang toen Walter Persaud de bowlingaanval inging en Abijit Crunch bowlde. Andy Emery, onterecht naar beneden gedegradeerd, zorgde voor enige tegenstand van Charlie door Walter te raken voor 6 in een quickfire 17, maar betrapt door Abijit die zijn 6e wicket van de dag pakte - 2 van bowlen, 2 stumpings en 2 vangsten. Reds was niet uit voor 4 en PCC was allemaal uit voor 151, verslagen door 15 runs door het betere team van de dag.

PCC had nog maar 20 runs nodig vanaf de openers om de wedstrijd voor te blijven, maar het mocht niet zo zijn. Wayne kreeg MotM voor zijn geweldige 80 not out en BCC nam de Div A Cup voor 2022/23 mee naar huis. Goed gedaan BCC.

PCC wil hun sponsors, de Outback Bar, de Magic Bar, de Ayen Bar en de Pattaya Sports Group bedanken voor hun steun en hulp. Als er in de omgeving van Pattaya mensen zijn van alle leeftijden en capaciteiten die graag met cricket aan de slag willen, bezoek dan onze website, onze facebookpagina, de Outback Bar (de PCC-thuisbasis) of neem contact op met Simon Philbrook via pattayacc.voorzitter@gmail.com

Abonneren
Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.