Jakraphan verzekert dominante leiding met Double Eagles op St. Andrews 2000 in Rayong

Twee spectaculaire adelaars stuwden Jakraphan Premsirigorn naar een overtuigende voorsprong van 14 punten op de Filipijn Justin Raphael Quiban na ronde drie van de 3.45 miljoen Baht Thailand Mixed Stableford Challenge op de Par-73 St. Andrews 2000 in Rayong op donderdag.

Ondanks een trage start, waarbij hij een bogey tegenkwam in de eerste vijf holes, vuurde de Thai-Hong Kong-speler vier birdies, twee adelaars op de 11e en 18e hole en nog een bogey op de 17e hole om 16 punten te behalen voor een uitstekend algemeen klassement. score van 47 punten.

 “Eigenlijk was het een beetje zwaar door de wind. Ik kwam er een beetje stroef uit, misschien omdat ik een beetje nerveus was om de leider te zijn, 'zei de 31-jarige Jakraphan of liefkozend bekend als' Johnny 'door zijn familie en vrienden. 

“Pas op hole 6 kreeg ik eindelijk een birdie. Ik probeerde met mijn caddie te praten om te ontspannen. Hij zei dat ik vertrouwen moest krijgen en risico's moest nemen', voegde Jakraphan eraan toe, die in maart de Thailand Mixed Q-School in Lake View Resort and Golf Club won. 

“Maar het keerpunt was op de 11e hole waar ik een adelaar neerschoot. Vanaf dat moment kreeg ik mijn momentum. Voor de andere adelaar op de 18e had ik het niet verwacht. De bal bleef maar dicht bij de pin rollen. Soms moet je een beetje geluk hebben", voegde hij eraan toe.

Met een flinke voorsprong van 14 punten op Quiban, die met 33 punten achterbleef, gaat Jakraphan met veel vertrouwen de laatste ronde in. De finale van vrijdag biedt hem de kans om een ​​belangrijke overwinning te behalen, de eerste sinds zijn overwinning in de All Thailand Golf Tour in Khon Kaen zes jaar geleden.

 “Ik zou me morgen meer op mijn gemak moeten voelen, maar ik ben nog steeds zo vastberaden als gewoonlijk. Ik zal ernaar streven de focus op mijn spel te houden, met name op de greens, om kansen voor birdies te creëren. Ik kan het me niet veroorloven om te ontspannen te zijn', zei hij.

Quiban, die eerder twee overwinningen behaalde op een lokale tour in de Filippijnen, behaalde een lovenswaardige 11 punten met een opmerkelijke weergave van zeven birdies vergezeld van drie bogeys. 

“Ik had een trage start vandaag, met slechts één fairway op de eerste negen. Maar gelukkig lukte het me na de 4e hole om terug te keren naar mijn basis en drie birdies te slaan. Daarna voelde ik me meer op mijn gemak en raakte ik meer fairways en greens. Uiteindelijk heb ik meer birdies gemaakt”, zei de 27-jarige die in 2018 en 2022 twee keer in de top vijf finishte op de Asian Tour. Hij moet nog een doorbraak in het buitenland boeken. 

“Ik voel me behoorlijk zelfverzekerd. Ik voel me comfortabel met mijn swing en mijn putten is echt goed. Maar de leider gaat morgen de lichten uit. Dus ik moet goed golfen en mijn verwachtingen bijstellen', zei Quiban.

Op 16 punten van de leiding zat Newport Laparojkit die een bogey vrije ronde had waarin hij vier birdies schoot voor 8 punten en een totaal van 31.

In tegenstelling tot het strokeplay-evenement van vorige week, kent het Stableford-format punten toe aan spelers op basis van het aantal slagen op elke hole. Volgens dit systeem verdienen spelers punten voor birdies (2 per birdie) en adelaars (5 per adelaar), terwijl bogeys (-1 per bogey) en dubbele bogeys (-3 per dubbele bogey of meer) punten aftrekken van hun totaal. De speler met de hoogste punten in het vierdaagse toernooi gaat er met de titel vandoor.

Live verslaggeving van het toernooi kan vanaf 9 uur worden bekeken op TrustGolf Facebook Fanpage en TrustGolf Youtube Channel.

TrustGolf, een indoor trainingscentrum met de allernieuwste technologie, staat al drie opeenvolgende jaren aan het hoofd van de organisatie van de Thailand Mixed en biedt een platform voor mannelijke en vrouwelijke spelers om hun vaardigheden aan te scherpen. De tour wordt ondersteund door de Sports Authority of Thailand, National Sports Development Fun, Tourism Authority of Thailand, Tourism Authority of Rayong, Bangkok Bank, B. Grimm Company, Bond Holdings, AIS Airplay, Bridgestone, Trust Pharmacy, Trust Live Streaming, Adidas Golf, Balance Golf Nutrition, Leborn, LMV, Udommpanich, St.Andrews 2000 en Barcelona Valley.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/