Beroemde Thaise politicus overlijdt na zonnesteek

FOTO: Thairath Online

nationaal —

De Thaise invloedrijke politicus en zakenman Chonsawat Asavahame is op tragische wijze overleden op 55-jarige leeftijd nadat hij een zonnesteek kreeg tijdens het beoefenen van autoracen.

Chonsawat of Aea, die van autoracen hield, reisde af om te oefenen met racen op het Chang International Circuit in de provincie Buriram, waar hij plotseling instortte door een zonnesteek en prompt werd opgenomen in het Buriram-ziekenhuis gisteren, 30 maart.

Om ongeveer 1 uur vanmorgen werd Chonsawat dood verklaard in een plaatselijk ziekenhuis. Er zal een autopsie worden uitgevoerd om de exacte doodsoorzaak vast te stellen.

Chonsawat werd geboren op 19 november 1968. Hij is de zoon van Wattana Asavahame, een voormalig minister van verschillende ministeries die in Thailand leeft in een onderduikproces in zelfverbanning. Hij is een bekende zakenman en politicus die eerder werd gekozen als hoofd van de Samut Prakan Provinciale Administratieve Organisatie.

The Pattaya News merkt op dat een zonnesteek een ernstige aandoening is die kan optreden wanneer het lichaam oververhit raakt en niet kan afkoelen.

Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals gehydrateerd blijven, langdurige blootstelling aan hoge temperaturen vermijden en pauzes nemen in koele of schaduwrijke gebieden, vooral tijdens deze periode van het jaar in Thailand, wanneer het weer doorgaans erg heet is.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.