Thaise politie verhoogt waakzaamheid tijdens pre-poll-periode om gewelddadige incidenten te voorkomen

nationaal —

De chef van de nationale politie heeft politieagenten in het hele land opgedragen alle vormen van geweld te voorkomen tijdens de pre-poll-periode van de Thaise algemene verkiezingen die op 14 mei gepland staan.

Pol. Generaal Damrongsak Kittipraphat verklaarde op woensdag 29 maart dat hij politieagenten in het hele land heeft bevolen waakzaam te zijn om gewelddadige incidenten te onderscheppen die zouden kunnen plaatsvinden tijdens de pre-poll-periode waarin de politieke concurrentie toeneemt.

Wetshandhavers moeten naar hun respectievelijke gebieden gaan om informatie te verzamelen, risico's te beoordelen en invloedrijke groepen te volgen die de algemene verkiezingen in gevaar kunnen brengen. Generaal Damrongsak vertelde tijdens een persconferentie dat hij persoonlijk dacht dat er geen geweld zou uitbarsten, hoewel er mogelijk andere onwettige activiteiten zouden zijn, zoals het kopen van stemmen. Hij onthulde ook dat alle politieagenten is verteld onpartijdig te blijven.

De politiechef voegde eraan toe dat hij relevante instanties heeft opgedragen om mensen tijdens het Songkran-festival naar hun geboorteplaats terug te laten keren. Zoals gewoonlijk zullen er verschillende controleposten worden opgezet om verkeersongevallen tot een minimum te beperken, vooral tijdens de 7 dagen van de gevarenperiode.

Terwijl het vervoeren van passagiers in de laadbak van een pick-up truck technisch gezien illegaal is, heeft generaal Damrongsak enige clementie getoond door tijdens Songkran maximaal vier mensen achterin de truck te laten zitten.

Om hun veiligheid te garanderen, moeten deze personen echter in het midden van het bed zitten en alle nodige voorzorgsmaatregelen nemen.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Juridisch advies of een advocaat nodig? Wij kunnen helpen. Klik hier.

Klik hier voor meer informatie over het plaatsen van een woning bij ons.

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.