Reader TalkBack-resultaten: mogen buitenlandse reisleiders legaal in Thailand werken?

Het volgende is ons vaste artikel waarin we onze community een vraag stellen en ongeveer een week later een divers aantal reacties en meningen op die vraag belichten.

Deze week vroegen we onze lezers het volgende: Mogen buitenlandse reisleiders legaal in Thailand werken? U kunt het originele artikel lezen door hier te klikken of te tikken.

We selecteerden hier een aantal uiteenlopende meningen en reacties. We merken op dat dit de meningen en gedachten van lezers zijn en niet noodzakelijkerwijs die van The Pattaya News Company Limited.

Laten we eens kijken wat je te zeggen had:

Bascia: Nee, helemaal niet.

Johnny Stam-Waarom zouden toeristen gidsen nodig hebben voor gogo's of bars?

Fred: Waarom niet? Als ze in een busje rijden zijn ze hoogstwaarschijnlijk betere chauffeurs dan de Thais.

Soren: NEE. Buitenlanders weten niet genoeg over Thailand, de Thaise cultuur, Thais straatvoedsel en nog veel meer dat Thaise gidsen weten. Dus NEE van mij. En ook uit Thailand zelf.

Franco: Om een ​​toeristische gids te zijn, moet je verschillende vreemde talen kennen en niet alleen Engels, dus ik denk niet dat Thais personeel voldoende is.

RD Het probleem is dat veel Thaise reisleiders niet dezelfde taal spreken als veel van hun toeristen, zoals Russisch of Chinees, en de culturele verschillen niet begrijpen. Dit is de reden waarom zoveel buitenlandse toeristen de voorkeur geven aan gidsen uit hun eigen land.

Terrel I-Ive had Thaise gidsen in nationale parken die geen woord Engels spreken en meer tijd besteden aan politie en regels stellen in plaats van gids te zijn en geschiedenis, natuur, enz. uit te leggen. Dit is nutteloos, vooral wanneer de gids verplicht is .

Rodi RI vindt dat sommigen moeten worden toegelaten als buitenlandse gids, maar het aantal beperken en strikte tests en regels vereisen.

Olga M-Veel mensen uit mijn land, Rusland, geven de voorkeur aan Russische gidsen. Dit heeft veel te maken met vertrouwen en begrip van hun klanten. Veel Russische gidsen wonen al tientallen jaren in Pattaya en weten meer over de omgeving dan Thaise gidsen, meestal uit andere provincies. Waarom zouden we het niet mogen als we belasting betalen en een visum krijgen?

Harry L-Niet alleen mogen ze niet worden toegestaan, we moeten overwegen om Russische toeristen in het algemeen te weigeren vanwege de oorlog in Oekraïne.

Ton T-Hallo, ik ben Thai. Engels is niet mijn eerste taal dus sorry. Ik denk niet dat een buitenlandse persoon onze cultuur en geschiedenis kan begrijpen en meer zoals Thaise mensen. Dus ik denk dat alleen Thaise mensen gidsen zouden moeten zijn. Maar ik vind wel dat Thaise gidsen de taal van hun reisgezelschap moeten spreken, waar dit probleem vandaan komt.

Wil je je mening geven? Stuur ons een bericht naar editor@thepattayanews.com. Later deze week hebben we een gloednieuwe TalkBack, houd ons in de gaten!

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/