Pattaya Watchdog Group dringt er bij mensen op aan om het rustig aan te doen met waterspatten en een traditionele Songkran te hebben

Pattaya —

De Facebook-pagina van de Pattaya Watchdog heeft er bij mensen op aangedrongen om tijdens het komende Songkran-festival voorzichtiger te zijn met het opspatten van water op anderen, daarbij verwijzend naar het feit dat niet iedereen nat wil worden.

PattayaWaakhond zei in een Facebook-bericht op 22 maart dat mensen zich meer zouden moeten concentreren op de culturele kant van Songkran, die niet alleen waterspelen en feesten omvat, maar ook verdiensten verdienen, tempels bezoeken, hun huizen schoonmaken en ouderen bezoeken en respecteren.

Ze zeiden dat tijdens de laatste volle Songkran in 2019 veel mensen watercontainers op Beach Road voor bars hadden neergezet en overlast veroorzaakten voor sommige mensen die naar hun werk moesten gaan door er water op te spatten. "Deze bedriegers zagen eruit alsof ze plezier hadden in het verpesten van andermans dag", aldus de pagina.

Songkran werd in 2020 volledig geannuleerd en in 2021 en 2022 waren alleen traditionele activiteiten toegestaan, waarbij alle festivals, feesten, concerten en waterspatten verboden waren. Dit jaar echter, nu de pandemie van Covid-19 is afgenomen, hebben de autoriteiten gezegd dat de zogenaamde "leuke" delen van Songkran weer zijn toegestaan.

Wat buitenlanders betreft, zei de pagina verder dat velen de betekenis van Songkran verkeerd hebben geïnterpreteerd en zich alleen hebben gericht op waterspatten, drinken en feesten. Sommige toeristen plaatsten watertanks op hun gebouwen en sproeiden water op voorbijgangers op straat en lachten alsof het grappig was.

Deze mensen gedroegen zich op een ondeugende en mogelijk schadelijke manier, vooral als degenen die bespat werden achter het stuur zaten. Hun voertuig zou op het water kunnen slippen en crashen, waarschuwde de pagina.

“Songkran omvat het gieten van water op de handen van gerespecteerde ouderen die niet voor de lol water naar elkaar gooien. Het is een traditie die respect toont en niet bedoeld is om conflicten te creëren”, aldus PattayaWatchdog.

De reacties op de post waren gemengd, merkt TPN-media op, waarbij velen twijfelden of iemand het verzoek zou opvolgen en anderen zeiden dat mensen na drie lange jaren van Songkran-verboden de kans nodig hadden om los te laten. Velen waren het er ook mee eens en stelden alles voor, van een absoluut verbod op overal water gooien tot waterzones of een speeldag van slechts één dag, op de 19e. Velen gaven echter ook toe dat het bijna onmogelijk zou zijn om goed af te dwingen.

Pattaya City heeft niet gereageerd op de post en het lijkt onwaarschijnlijk op basis van de hoeveelheid toeristendollars die het evenement genereert dat suggesties om een ​​traditionele Songkran te hebben, serieus worden genomen.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

Inschrijven
Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.