Ryan Drivers scoort 78 terwijl Pattaya Cricket Club doorgaat naar de 3e plaats in de competitie met een overwinning van 6 wicket op AIT

 Pattaya, Thailand-

  De wedstrijd werd op zaterdagmiddag 18 maart gespeeld op Horseshoe Point op een heldere en winderige dag tegen het Asian Institute of Technology (AIT) uit Bangkok. 

Dit was weer een wedstrijd waarin PCC-bowlers de slagmannen van de tegenstander beperkten en vervolgens met relatief gemak de score achtervolgden. AIT behaalde 170 all-out, een ondermaatse score bij HSP, na 24.1 overs met Rabpreet Singh en Jainish Parikh die beiden 3 wickets pakten. Ryan Driver domineerde daarna de slagbeurt met een prachtige 78 uit 44 ballen.

   AIT won de toss, bijgewoond door Sanjeev Jayasuriya, en besloot te batten, wat PCC goed uitkwam. Pratyush Dos en Farhad Zulfiqur openden de slagbeurt tegen Ryan Driver en Rabpreet Singh. Pratyush leek het tempo van Ryan te waarderen en slaagde erin een reeks van 4-en en een 6 te maken voordat Farhad een bovenrand kreeg en door Rabpreet werd gepakt voor een eend. 21 voor 1 na de 3rd over. De spin van El Dutchie werd in de aanval gebracht, maar Sriven Satya en Pratyush wisten redelijk goed te scoren met 22 uit zijn eerste 3 overs. 

El Dutchie had pech toen Jainish Pratyush op de mid-wicketgrens liet vallen toen hij op 31 stond - dat bleek een kostbare fout te zijn, want Pratyush scoorde vervolgens 63. Ondertussen had Ryan de stroom van runs vanaf de andere kant gestabiliseerd en had hij Srivas bowlde voor 15 in de 7th over, 46 voor 2. Ryan eindigde met 5 overs, 26 voor 2. Habby Singh ging de bowlingaanval in terwijl El Dutchie doorging met spin en Chaitanya Baba kwam binnen als de nieuwe batsman. De run rate vertraagde toen Chaitanya wegstopte met honkslagen en Habby wijds en een no-ball weggaf.  

Echter, Habby's tempo en swing ratelden Chaitanya's stronken op 8 op 74 voor 3 in de 13th over. Rabpreet nam het over van El Dutchie en had direct succes toen Deepak Chowdhary voor een eend ging. Drankjes werden vroeg genomen en Pratyush verloor partners. Een andere bowlingwissel bracht beloningen met zich mee toen Jainish Rahul Raj halverwege het wicket liet vangen voor 5 door Hansie Singh, 89 voor 5. AIT herstelde zich op dit punt toen Aditaya Metta en Pratyush doordrongen, geholpen door een vreselijke over van Hansie die ging voor 26. El Dutchie had opnieuw pech in zijn laatste over toen hij Aditaya dwong, op 9, om een ​​bal naar nergens te schieten die Habby prompt liet vallen - alweer een dure fout toen hij 38 scoorde. 

Desalniettemin wierp Jainish hem op 136 voor 6 en wierp vervolgens Janith Gallage voor een gouden eend. AIT worstelde met nog 5 overs te gaan. Het duurde niet lang voordat er weer een wicket viel. Deze keer was het Vivek Vinjamiri die door Habby werd gevangen en gebowld voor nog een eend. Pratyush liep nog steeds tegen de grenzen aan, maar uiteindelijk raakte zijn geluk op toen hij Wez Masterton vond op de grens bij de bowlingbaan van Rabpreet. 161 voor 9. Vidath Singara behaalde 15 runs voordat hij geen partners meer had, aangezien Rabreet Vamshi Reddy LBW voor 2 had en AIT allemaal out was voor 170 uit 24 overs en 1 bal. Jainish was 3 voor 26 en Rabpreet was 3 voor 12. Een goede poging maar te veel extra's (24)

  Wez en Ryan openden de PCC-slagbeurt tegen Aditaya en Janith. 9 uit de eerste over was goed, maar de tweede over was beter toen Ryan Janith raakte voor 2 6'en en 2 4'en in opeenvolgende ballen voor 21 uit de over en Janith werd verwijderd. Aditaya kreeg dezelfde behandeling van Wez en ook hij werd verwijderd. Vidath en Chaitanya namen het bowlen over, maar ondergingen hetzelfde lot totdat Vidath Wez door Chaitanya liet vangen voor 23 van Vidath, 71 voor 1 op de 6th over. Luke stokes nam de plooi en hield de run rate op ongeveer 10 per over, waarbij Chaitanya Janith en Aditaya een aanzienlijke straf kregen.

AIT had echter pech toen Ryan op 52 door Patyrush bij Chaitanya werd gedropt. De 100 werd bereikt in de 9th voorbij en de straf ging door tot de 14th over toen Ryan werd gebowld door Janith voor 78 tegen 139 voor 2. Luke probeerde de aanval uit te voeren, maar hij viel kort daarna voor een verkochte 39 toen hij werd betrapt door Chaitanya op Janith in de 16th over. Jainith Parikh voor PCC kreeg te maken met veel dot balls, terwijl Trevor Moolman een korte verschijning had voor 2, gepakt door Chaitanya bij Vidath. Dit bracht Rabpreet Singh in de plooi en hij ging onmiddellijk in de aanval tegen Chaitanya voor een 6 Jainish sloot de wedstrijd af met een grens 4 voor PCC om te winnen met 6 wickets met 6 overs over. De MotM-prijs werd uitgereikt aan Ryan Driver voor zijn 78 en 2 wickets.

Elders in de Bangkok Cricket League verloor The British Club van Kerala Strikers, wat betekende dat PCC doorging naar 3rd plaats met 12 punten en heeft nog steeds 4 en 3 wedstrijden te gaan tegen Pakistan CC in 2nd plaats en Bangkok CC in 1st plaats met 16 punten. Een eerste plaats is zeker mogelijk en voordelig als je met de vier beste clubs de finale ingaat.

   PCC wil zijn sponsors, de Outback Sports Bar, de Magic bar, The Ayen Bar en de PSG bedanken voor hun niet aflatende steun.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/