Thaise koning stemt in met ontbinding van het parlement, waarmee de verkiezingscampagne officieel van start gaat

nationaal —

Op 20 maart betuigde Zijne Koninklijke Majesteit Koning Maha Vajiralongkorn van Thailand zijn goedkeuring aan de ontbinding van het Huis van Afgevaardigden van het land, wat officieel het begin markeert van het campagneseizoen in de aanloop naar de komende peilingen in mei.

De exacte datum van de verkiezingen wordt naar verwachting later deze week bekend gemaakt door de Verkiezingscommissie, met een voorlopige datum van 7 mei die in september vorig jaar werd vastgesteld.

Volgens de Thaise grondwet moeten de verkiezingen plaatsvinden binnen 45 tot 60 dagen na de ontbinding van het parlement, en het is gebruikelijk dat de verkiezingen op zondag worden gehouden.

Het besluit van premier Prayut Chan-ocha om het huis voortijdig te ontbinden, heeft leden van het Huis van Afgevaardigden meer tijd gegeven om voor de verkiezingen van partij te wisselen.

Normaal gesproken zouden kandidaten minstens 90 dagen voor de verkiezingen partijlid moeten zijn als de zittingsperiode op de geplande datum van donderdag was geëindigd. In geval van ontbinding verkort de statuten deze termijn echter tot 30 dagen.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Wilt u bij ons adverteren of informeren over het promoten van uw bedrijf, evenement, goed doel of sportevenement? E-mail ons op Verkoop@ThePattayanews.com

Abonneren
Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.