70-jarige Thaise vrouw opgepakt voor het naar verluidt bemachtigen van een bankrekening voor romantische oplichters

nationaal —

Een oudere vrouw werd gearresteerd op de luchthaven Suvarnabhumi in de provincie Samut Prakan op beschuldiging van het verkrijgen van een muilezelbankrekening voor een romantische zwendelbende.

De Thaise vrouw, geïdentificeerd als de 70-jarige mevrouw Jirisuda Klinsukon, werd gearresteerd op basis van een arrestatiebevel van een strafrechter uitgevaardigd op 30 september 2022, Pol. Dat zei generaal-majoor Jirapop Puridet, commandant van de Crime Suppression Division op zaterdag 18 maart.

Jirisuda werd beschuldigd van medeplichtigheid aan fraude door zich ten onrechte voor te doen als iemand anders en valse informatie in het computersysteem te importeren. Ze werd betrapt toen ze probeerde aan boord te gaan van een vlucht op de luchthaven Suvarnabhumi in Samut Prakan, zei generaal-majoor Jirapop.

De politie verklaarde dat Jirisuda naar verluidt een muilezelbankrekening had verkregen die werd gebruikt om het geld over te maken van een Amerikaans slachtoffer van romantiekzwendel, mevrouw A (alias), tussen 2016 en 2020. Mevrouw A werd het slachtoffer van een romantiekzwendelbende die zich voordeed als spraakmakende zakenmensen. De verdachten hebben mevrouw A gelokt tot het overmaken van geld ter waarde van meer dan 42 miljoen baht als transferkosten voor dure geschenken die de oplichters beloofden naar haar te sturen.

Generaal-majoor Jirapop onthulde dat mevrouw A een rapport had ingediend bij de Homeland Security Investigation: HSI nadat de zwendelbende het contact met haar had verbroken, terwijl ze nooit geschenken had ontvangen.

Het geld van mevrouw A bleek te zijn overgemaakt naar de bankrekening van Jirisuda voordat het naar andere accounts werd overgemaakt, verklaarde Jirapop. Hij onthulde ook dat Jirisuda geen permanent verblijf had, aangezien ze regelmatig naar Bangkok, Samut Prakan en Chonburi verhuisde om de radar van de politie te ontwijken.

Aanvankelijk ontkende de gearresteerde vrouw de beschuldigingen, hoewel ze naar verluidt toegaf bankrekeningen te hebben geopend voor haar buitenlandse vrienden, bewerend dat ze niet wist dat haar vrienden haar bankrekeningen voor criminele doeleinden zouden gebruiken.

Generaal-majoor Jirapop verklaarde dat 13 van de 21 verdachten in dit specifieke criminele netwerk zijn gearresteerd. De rest vluchtte naar overzeese landen.

Thailand heeft onlangs een langverwachte wet aangenomen die autoriteiten in staat zal stellen juridische stappen te ondernemen tegen degenen die muilezelbankrekeningen aanmaken voor oplichters.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

Inschrijven
Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.