Medical Bytes: Pas op voor de vuile wond

Medical Bytes, Thailand nr. 84; "Pas op voor de vuile wond" door Doc Martyn van Buriram Club Medical. Alle foto's onderaan het artikel.

  1. Tijdens een recent bezoek aan Thailand struikelde Bryan, een Amerikaanse paramedicus gestationeerd in Alaska, op een oneffen wegdek en viel, met een schaafwond net onder zijn linkerknie tot gevolg. Hij beschreef de wond als vies; het was moeilijk schoon te maken en langzaam te genezen.
  2. Twee weken later raakte zijn knie geïnfecteerd. Hij stuurde me foto's en vroeg naar mijn mening; zie foto 1 en foto 2. Op de foto's is een abces te zien over zijn patella, knieschijf en uitgebreide zwelling aan zijn knie. De originele schaafwond is onder en links van zijn knie te zien.
  3. Ik stuurde hem naar het openbare ziekenhuis om te bepalen of de infectie zich uitbreidde tot in zijn knie. Dat deed het niet. Hij werd opgenomen voor intraveneuze antibiotica en chirurgische decompressie.
  4. Bryan kwam me opzoeken na ontslag. Ogenschijnlijk viel hij in een modderpoel aan de kant van de weg. Ik waarschuwde hem voor vuile wonden en het risico op een Pseudomonas-infectie.

Pseudomonas Aeruginosa is een bacteriële opportunistische infectie die moeilijk te behandelen is. Het is een multiresistente bacterie zoals de zeer gevaarlijke MRSA-infectie (Methicilline-resistente Staphylococcus Aureus), algemeen bekend als Golden Staph, die ziekenhuizen teistert.

  1. Natuurlijke bioremediatie om olielozingen 'op te ruimen' is een langzaam proces. De bacterie bij uitstek voor deze sanering is Pseudomonas. In 1980 produceerde de VS inderdaad door het DNA van vier verschillende Pseudomonas-bacteriën te combineren de 'superbug' Pseudomonas Putida. Dus de aardolie-industrie en onze regeringen hebben een superbug geproduceerd om de enorme last van olielozingen op te ruimen. Maar de introductie van deze superbug in het milieu brengt mensen in gevaar.
  2. Twee weken later keerde de infectie van Bryan terug. Ik reed hem naar het Buriram Public Hospital waar hij werd gezien door een Thaise, vrouwelijke orthopedisch chirurg in opleiding. We bespraken zijn management. Haar behandeling van Bryan was uitstekend. Voordat ze hem opnam voor verdere intraveneuze antibioticatherapie, leende ik haar biro en beschreef de randen van de ontsteking rond zijn knie. Dit is een eenvoudige maar definitieve manier om de progressie van zijn ziekte te beoordelen, aangezien het ontstekingsgebied ofwel weg van de lijn krimpt of verder gaat, zie foto's 3 en 4 genomen op de dag na opname.

Bryan werd behandeld met dezelfde intraveneuze antibiotica die hij tijdens zijn eerste opname kreeg. Hij werd na 4 dagen ontslagen op Cefixime, een antibioticum uit de cefalosporinegroep, een gepaste keuze.

  1. Twee dagen later bleef de knie van Bryan gezwollen en pijnlijk, zie foto 5 en 6. Dit gebrek aan vooruitgang en de toename van ontstekingen duidden erop dat er een andere onderliggende infectie was. Naast de bacterie die zijn knie had geïnfecteerd, had hij ook Pseudomonas Aeruginosa opgelopen. Ik heb ciprofloxacine voorgeschreven, een chinolon-antibioticum. Ik vertelde hem dat vanwege de resistentie van deze bacterie en zijn indolente karakter, de behandeling langdurig zou zijn. Hij bleef 2 maanden op Ciprofloxacine. Zijn wond is nu genezen en hij is volledig mobiel.
  2. Pseudomonas is een lastige opportunistische infectie die meelift op de andere bacteriën die tijdens zijn val in Bryans huid zijn geïnjecteerd. "Pas op voor de vuile wond."
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/