UPDATE: Thaise Berserk-agent eindelijk gearresteerd na urenlange confrontatie

FOTO: Thairath

nationaal —

Een politie-inspecteur die schutter is geworden en sinds gisteren herhaaldelijk zijn wapen afvuurde in de woonwijk van de wijk Sai Mai in Bangkok, is na urenlange confrontatie eindelijk opgepakt.

Eerst ons vorige verhaal:

Een lid van de Thaise speciale politie met een gerapporteerde geschiedenis van geestesziekte werd razend en vuurde meerdere schoten af ​​in zijn woonwijk in Sai Mai, Bangkok's district, angstaanjagende buren.

Nu voor onze update:

Politieagenten hebben sinds gisteren, 14 maart, Soi Jiramakorn ten noorden van Bangkok afgezet, nadat een mannelijke politieagent plotseling razend werd en meerdere schoten loste in een woonwijk.

De agent die schutter is geworden, is geïdentificeerd als Pol. Luitenant-kolonel Kitikarn Sangbun, 51, een inspecteur bij de inlichtingeneenheid van de Special Branch Police. Politiecommando's en SWAT-agenten cirkelden rond zijn huis en hadden traangas en stuntgranaten gebruikt om de man te onderwerpen nadat meerdere onderhandelingspogingen tevergeefs waren geweest.

Op woensdag 15 maart meldden Thaise media dat een SWAT-agent door de agent in het hoofd was geschoten, maar dat de kogel zijn helm niet had doorboord. Op het moment van ter perse gaan zijn er geen meldingen van gewonden of doden.

Rangsan Sornsing, hoofdinspecteur van politie in Sai Mai, zei dat officier Kitikarn een voorgeschiedenis van psychische aandoeningen heeft. Hij begon zijn pistool af te vuren vanuit zijn huis toen zijn collega's probeerden hem naar het ziekenhuis te brengen om zijn psychische problemen te behandelen nadat hij dagenlang niet op zijn werk was gekomen.

Toen zijn collega's echter met een ambulance arriveerden, vuurde de agent schoten door de deur, waardoor de bemanning snel dekking zocht.

De buren van Kitikarn onthulden dat ze hem vaak via de telefoon ruzie met iemand hoorden krijgen en dat hij soms schoten in de lucht loste, wat paniek in de buurt veroorzaakte. Zijn motief blijft onduidelijk.

Volgens het laatste bericht is de verdachte vandaag rond 2 uur aangehouden nadat hij uit het raam van zijn woning was gesprongen om te proberen te ontsnappen. Hij werd na de arrestatie overgebracht naar een ziekenhuis.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.