Thaise luchtmacht ogen kopen nieuwe Airbus

FOTO: RTAF Nieuws

nationaal —

De Royal Thai Air Force (RTAF) is in gesprek met de Verenigde Staten om een ​​nieuwe airbus aan te schaffen ter vervanging van de oude, aldus de opperbevelhebber van de Royal Thai Air Force, Air Chief Marshal Alongkorn Vannarot.

Hij zei dat de nieuwe airbus-aankoop zal plaatsvinden in het fiscale jaar 2024 ter vervanging van de Airbus 340, die al 18 jaar in dienst is. De airbus is eerder gebruikt voor humanitaire missies in Turkije en zal in 2026 buiten gebruik worden gesteld.

"De vervanging vereist een aanzienlijk budget", gaf de opperbevelhebber toe. "Het is echter noodzakelijk."

Hij maakte ook bekend dat de RTAF van plan is de capaciteiten van het Saab 340-vliegtuig, dat al lange tijd wordt gebruikt voor luchtverdedigingsmissies, te upgraden, zoals tijdens de vorige APEC-bijeenkomst. Hij zei dat het vliegtuig bijna het einde van zijn levensduur heeft bereikt en moet worden geüpgraded door het radarsysteem te vervangen.

Verder is er nog een project om een ​​F-35-vliegtuig aan te schaffen dat momenteel wacht op een reactie van de Verenigde Staten, aldus de opperbevelhebber. De reactie zal rond deze maand binnenkomen, zei hij.

De overgangsperiode tussen de oude regering en de nieuwe regering na de algemene verkiezingen zal geen invloed hebben op de aankoopprocessen, voegde hij eraan toe.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Juridisch advies of een advocaat nodig? Wij kunnen helpen. Klik hier.

Klik hier voor meer informatie over het plaatsen van een woning bij ons.

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.