Thais Comité voor Volksgezondheid stelt voor om e-sigaretten te reguleren en het verbod op vapen te beëindigen

Thailand-

  Dr. Eak (Ekkapob Pianpises) heeft onlangs een rapport van een subcommissie onthuld over de studie van de gevolgen voor de gezondheid en het toezicht op de handhaving van volksgezondheidsgerelateerde wetten onder de commissie voor volksgezondheid.

Het rapport wijst erop dat het huidige verbod op e-sigaretten in Thailand niet effectief is; in plaats daarvan heeft het geleid tot problemen met betrekking tot de duidelijkheid van de wet, wat heeft geleid tot uiteenlopende interpretaties van de wet voor relevante instanties, oneerlijke behandeling van gebruikers van e-sigaretten en problemen van corruptie, terwijl het niet mogelijk is het aantal rokers terug te dringen of het roken te voorkomen. verkoop van producten aan kinderen en jongeren. Het rapport suggereert dat de regering het verbod op e-sigaretten opheft en schadebeperkende maatregelen toepast in combinatie met het huidige tabaksontmoedigingsbeleid.

Dr. Ekkapob Pianpises (Dr. Eak), voormalig parlementslid van de provincie Chiang Rai en woordvoerder van de Commissie voor Volksgezondheid, Huis van Afgevaardigden, vertelde de pers over de publicatie van de subcommissie Volksgezondheid voor de bestrijding van tabak en e-sigaretten, onder vermelding van:

“De subcommissie is van mening dat de regering zich richt op het zo snel mogelijk oplossen van tabaksgerelateerde problemen en het terugdringen van het aantal rokers in Thailand. De huidige richtlijnen om het aantal rokers in Thailand te helpen verminderen, zijn echter niet efficiënt. Daarom is de subcommissie het ermee eens dat de regering zou moeten overwegen om schadebeperkende maatregelen in te voeren ter ondersteuning van het huidige tabaksontmoedigingsbeleid door het verbod op de invoer van e-sigaretten op te heffen en deze producten naar behoren te reguleren. Verschillende ontwikkelde landen en toonaangevende volksgezondheidsinstanties over de hele wereld, zoals de Amerikaanse FDA, de Health Development Agency (VK), Cancer Research UK, de regering van Nieuw-Zeeland, Griekenland en vele andere landen hebben richtlijnen voor schadebeperking geaccepteerd en aangenomen om te helpen de schade van tabak aan consumenten.”

Volgens gegevens van de Health Behavior Survey 2021 van het National Statistical Office, bleek dat Thailand in totaal ongeveer 9.9 miljoen rokers (17.4%) heeft en een groot aantal patiënten en aan roken gerelateerde sterfgevallen veroorzaakte. Het aantal rokers in Thailand is echter niet significant of slechts licht afgenomen in vergelijking met 2007, toen Thailand 10.8 miljoen rokers had. Het verbod op e-sigaretten zorgt ook voor gemakkelijke toegang voor kinderen en jongeren vanwege een gebrek aan controle en leeftijdsbeperkingen, en schept ook omstandigheden voor oneerlijke arrestaties van gebruikers van e-sigaretten en ondergrondse handel, waardoor de overheid inkomsten uit accijnzen en andere relevante belastingen.

Dr. Eak vervolgde: “Het verbod op e-sigaretten opheffen is niet moeilijk en kan meteen worden gedaan, aangezien we e-sigaretten kunnen reguleren via bestaande wetten, dwz de accijnswet BE 2560 (2017) en de tabaksproductencontrolewet BE 2560 (2017). Er zijn echter bezwaren tegen de regulering van e-sigaretten vanwege de belangenconflicten van sommige beleidsmakers die ook betrokken zijn bij anti-rook-NGO's. De regering zou de standpunten van de leden van de National Tobacco Control Board, met name bepaalde experts, moeten herzien.

“Sommige deskundigen hebben een belangenconflict. Desondanks maakten ze deel uit van de Thaise delegatie in de vergaderingen van de WHO FCTC; ze hebben beleid en goedgekeurde documenten gepresenteerd zonder enige goedkeuring van het kabinet of de Nationale Assemblee, terwijl dat allemaal een samenwerking zou moeten zijn tussen de relevante Thaise instanties zoals het ministerie van Volksgezondheid en het ministerie van Financiën, enz. Daarom zou de regering moeten herzien de samenstelling van de Thaise delegatie voor het bijwonen van de 10e Conferentie van de Partijen (COP10) in Panama voor Thailand's kans om de tabaksbestrijdingsmaatregelen te upgraden zodat ze op één lijn komen met internationale normen in plaats van vast te zitten in verouderde traditionele benaderingen.

“Dit rapport is opgesteld met zorgvuldige overweging van aspecten zoals gezondheid, economische en sociale verliezen naast wetshandhaving en rekening houdend met de voordelen voor zowel rokers als niet-rokers, evenals de bescherming van kinderen en jongeren. Bij het uitvoeren van dit rapport werden meer dan 100 mensen die 30 groepen/agentschappen vertegenwoordigden (waaronder degenen die alternatieve producten ondersteunen en degenen die anti-roken zijn) uitgenodigd voor de vergaderingen om academische gegevens te delen. De uitgenodigde groepen waren een mix van vertegenwoordigers van gebruikers van e-sigaretten, tabakstelers, de National Tobacco Products Control Board, artsen van het Royal College of Physicians, ThaiHealth, overheidsinstanties zoals het Department of Disease Control, Accise Department, Customs Department, Tobacco Authority of Thailand, Department of Foreign Trade, Ministry of Digital Economy and Society, Royal Thai Police en Office of the Attorney General.”

  “Vertegenwoordigers van het Britse Office for Health Improvement and Disparities (OHID) en Public Health England namen deel aan de bijeenkomst en verstrekten academische gegevens. Al deze inspanningen hebben bijgedragen tot het creëren van onpartijdige inhoud en conclusies in het rapport, rekening houdend met alle meningen van alle belanghebbenden, en er wordt aangenomen dat het rapport zal helpen het rookbeheersingsbeleid van ons land te verbeteren. Wanneer de nieuwe regering is gekozen om alle gerelateerde werkzaamheden voort te zetten, zal ze kunnen overwegen om suggesties en richtlijnen op basis van dit rapport onmiddellijk toe te passen. Aangenomen wordt dat dergelijke richtlijnen het aantal doden met ongeveer 21,400 en de kosten voor de volksgezondheid met meer dan 31.1 miljard baht zullen verminderen, en zullen bijdragen aan het genereren van extra accijnsinkomsten van niet minder dan 1 miljard baht.”

De Commissie volksgezondheid heeft onlangs een rapport ingediend bij de relevante overheidsinstanties en het is waarneembaar dat Thailand een van de slechts 30+ landen is waar e-sigaretten nog steeds verboden zijn, zoals India, Singapore en Hong Kong, die allemaal hebben geconfronteerd met problemen van smokkel en het gebruik van e-sigaretten ondanks dat het illegale producten zijn.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/