Een comfortabele overwinning met 8 wickets op Royal Bangkok Sports Club CC zorgt ervoor dat Pattaya Cricket Club naar de 4e plaats stijgt

Op een bewolkte en vochtige dag was Pattaya CC weg op het RBSC Polo Club-terrein op zoek naar hun 5e overwinning uit 6 wedstrijden en hoopte ze in de top 4 van de Bangkok Cricket League te komen.

Dit was weer een wedstrijd waarin de PCC-bowlers de slagmannen van de tegenstander domineerden met nauwkeurig bowlen en goed veldwerk. 4 vangsten, 2 run-outs en een run-rate van slechts 4.48 gewurgde RBSC tot 112 voor 8 in 25 overs, wat een wandeling in het park werd voor de PCC-openers.

Ryan Driver leidde de toss met Anil Tanwani, die hij won en informeerde de umpire, Samad Akbar, dat PCC als eerste zou fielden. Anil Tanwani en Subhan Khan kwamen het veld op en stonden tegenover Ryan Driver en Rabpreet Singh. Beide bowlers hielden de batslieden vastgepind met zeer weinig aangeboden runs. Ryan sloeg als eerste toe toen hij Subhan bowlde voor 4 van 16 ballen. Abhinder Singh ging uit en Preet werd vervangen door Habby Singh terwijl Ryan doorging.

Habby's arm had een beetje wiebelontsteking en gaf 5 wijdjes weg en gaf de batslieden enige vrijheid om te scoren, maar hij sloeg daarna toe toen hij LBW in de val had laten lopen voor 13 en RSBC 37 voor 2 in de 10e over. Andy Emery en Jainish Parikh namen de bowlingaanval over met een onnoemelijke over van Hamsie Singh. Het duurde niet lang voordat Andy doordrong tot de middenorde van de RBSC.

Anil werd achtergehouden door Luke Stokes voor 19, waardoor Kavi Singh en Gaurav Kukreja bij het wicket achterbleven. De volgende over zag meer bloedbad toen Andy Kavi goed had gevangen voor 9 op de lange grens door Ryan en 67 voor 4 in de 15e over. Drie ballen later werd de pas gearriveerde Nishant Grover gevraagd om een ​​back-up te maken op een dubieuze honkslag die hij niet maakte toen Preet een voltreffer naar de stronken gooide vanaf het korte midden van het wicket. 3 voor 67 in de 5e over en RBSC had het moeilijk qua run rate en wickets in de hand.

Na een drankje herstelde RBSC zich een beetje toen Gaurav goed sloeg, geholpen door Ravi Patel die de volgende was die vertrok op 86. Ravi werd uitgereden door de oude "Ja. Nee ja. Sorry. Oeps"-verhaal met een aangooi van Hamsie - hij bereikte de keeper bij de 3e bounce, maar er was nog tijd om Ravi uit te rennen. Andy beëindigde zijn betovering met 5 overs, 2 voor 17 en de beste cijfers van de dag. Preet keerde met onmiddellijke ingang terug naar de aanval met Gauruv op achterstand door Luke voor 24 en 98 voor 7.

Twee ballen later sloeg Arvinder Singh een hoge bal naar long-on waar Trevor Moolman 20 meter sprintte om de bal op volle toeren te vangen. Een geweldige vangst en 98 voor 8 in de 23ste over. Er werden nog een paar runs toegevoegd zonder verlies en de RBSC-innings eindigden op 112 voor 8 en een uitstekende bowling- en fielding-inspanning van PCC.

Wez Masterton en Ryan gingen het veld op om het op te nemen tegen Princy Singh en Gauruv, die allebei heel goed bowlen en de run rate op 4 per over hielden. Kavi liet de kat uit de zak toen hij drie No Balls naar Wez wierp, die ze allemaal voor 4 sloeg en nog een vrije slag. Wez werd gepakt op een van de vrije treffers, maar die telde niet. 21 van de over en Kavi werd teruggetrokken.

Arvinder verving hem en bracht Wez onmiddellijk terug naar de tent, bedrogen door een langzamere bal die stuiterde en werd gevangen door Nishant bij dekkingspunt voor 26. 40 voor 1 in de 7e over. Ondertussen raakte Ryan Arvinder over de grond en verzamelde hij gestaag runs. Luke verving Wez en werd aanvankelijk stilgehouden door Gauruv, maar kreeg al snel Arvinder te pakken.

Harminder ging de aanval in en was erg zuinig, maar PCC passeerde nog steeds de 100 in de 18e over met veel slagbeurten en overs in de hand, maar RBSC gaf niet op. Charenjeet Singh liet Luke vangen en bowlen in zijn eerste over voor 27 met een zeer gemiddeld schot en PCC was 105 voor 2. Trevor ging uit voor de laatste 2 overs, maar het was Ryan die de wedstrijd afsloot met een enorme 6 en PCC sloot af met 118 voor 2 en een overwinning met 8 wickets.

Ryan Driver was wederom Man of the Match, met 56 niet uit en 5 overs 1 voor 20 en 1 vangst. Dit was een zeer goede allround prestatie van PCC.

PCC bedankt hun sponsors, de Outback Bar, de Magic Bar, de Ayen Bar en de Pattaya Sports Group.

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.