Lokaal visongeval resulteert in honderden dode vissen die worden gevonden op Bang Saen Beach

Chonburi —

Het Chonburi Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) heeft bevestigd dat honderden dode vissen die eerder aanspoelden op Bang Saen Beach het gevolg waren van een ongeluk met een lokale vissersboot.

Er werd gemeld dat er op 11 maart een enorm aantal dode vissen was aangespoeld op Bang Saen Beach in Chonburi, wat leidde tot een onmiddellijk onderzoek tussen de DMCR en het Coastal Resources Research and Development Center van de Upper Gulf of Thailand, adjunct-directeur-generaal van de DMCR, dhr. Apichai Ekwanakul, onthuld aan lokale media.

Hij zei dat de vis grotendeels van dezelfde soort Anodontostoma Chacunda was, ook wel bekend als de kortsnuitspiermaag elft, en ze waren van vergelijkbare grootte, wat leidde tot een eerste aanname dat ze misschien uit een visfuik waren ontsnapt.

De gemeente Saensuk heeft actie ondernomen om alle viskarkassen van Bang Saen Beach, met een totaal gewicht van zo'n 8,000 kilogram, op te halen.

Apichai onthulde dat hij na een onderzoek onder de lokale vissersgemeenschap ontdekte dat de vis uit een gescheurd visnet was ontsnapt en door de wind en de golven was weggevaagd in de richting van het strand.

“De bootoperators hebben al instructies gekregen om voorzichtiger te zijn tijdens hun visserijactiviteiten”, aldus de directeur-generaal.

Er wordt een waterkwaliteitstest uitgevoerd om andere factoren te onderzoeken die bij het incident betrokken kunnen zijn om de lokale bewoners gerust te stellen.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Volg ons op Facebook, Twitter, Google Nieuws, Instagram, Tiktok, YouTube, Pinterest, Flipboardof Tumblr

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!
Of, sluit je aan bij ons op Telegram voor het verbreken van waarschuwingen!

Afbeelding na berichtinhoud
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.