Thaise premier opgenomen in ziekenhuis vanwege gezwollen rechterhand

nationaal —

Premier Prayut Chan-o-cha werd op zaterdag 4 maart opgenomen in het Phramongkutklao-ziekenhuis in Bangkok voor nachtelijke observatie van zijn gezwollen rechterhand.

Generaal Prayut keerde op vrijdag 3 maart terug van een inspectie- en verdienstenreis naar de provincie Ayutthaya, met een merkbare zwelling in zijn hand. Zijn lijfarts bezocht zijn woning in het First Infantry Regiment in Bangkok om de hand te onderzoeken en besloot hem voor nader onderzoek op te nemen in een ziekenhuis.

Volgens de eerste rapporten kreeg de premier antibiotica nadat de doktoren ontdekten dat zijn hand ontstoken was. Aanvullende rapporten gaven aan dat de ontsteking in zijn hand een symptoom lijkt te zijn dat vaak wordt geassocieerd pseudojicht, die wordt gekenmerkt door de ophoping van calciumpyrofosfaatdihydraat (CPPD).

De symptomen van pseudojicht zijn plotselinge en intense gewrichtspijn, een gezwollen gewricht dat warm en zacht aanvoelt en een rode huid rond het aangetaste gewricht.

Prayut moet volgens de laatste berichten twee tot drie dagen in een ziekenhuis doorbrengen. Er werd een gipsverband om zijn gezwollen hand gelegd.

Prayut heeft foto's van het ziekenhuis geplaatst en lijkt opgewekt.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Inschrijven
Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.