Twee Thaise stropers gearresteerd voor het verhandelen van beschermde varanen en schildpadden

nationaal —

Politie en autoriteiten van de afdeling Natuurlijke Hulpbronnen en Milieucriminaliteit hebben dinsdag twee Thaise mannen gearresteerd voor het verhandelen van beschermde dieren. Meer dan 100 karkassen van varanen en schildpadden werden in beslag genomen.

Op 28 februari deden de Thaise autoriteiten een inval in een huis in het U-Thong-district van de provincie Suphan Buri nadat ze een tip hadden ontvangen van bezorgde bewoners dat de huiseigenaar illegaal beschermde dieren uit elkaar haalde en verhandelde.

De huiseigenaar, geïdentificeerd als de 73-jarige Mon Nerajatee, werd bij het huis gearresteerd samen met 32 ​​levende watermonitoren, 59 karkassen van varanen en 28 karkassen van schildpadden. De vermeende koper, de 67-jarige Prasit Lekphet, werd ook ter plaatse gevonden en aangehouden.

Volgens de Thai Wildlife Preservation and Protection Act worden Aziatische watermonitors, gewoonlijk watermonitors genoemd, geclassificeerd als beschermde dieren in het wild. Ook de in beslag genomen slakkenetende schildpadden, zwarte moerasschildpadden en Siamese buxusschildpadden zijn beschermde diersoorten. Overtreders van de Wildlife Preservation and Protection Act kunnen een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar, een boete van maximaal 1 miljoen baht of beide krijgen.

Mon en Prasit werden aangeklaagd wegens het overtreden van secties 17, 29, 89 en 92. De autoriteiten zeiden dat de karkassen later zouden worden vernietigd, terwijl de levende dieren zouden worden overgebracht naar het Khao Son Wildlife Breeding Station in de provincie Ratchaburi.

De autoriteiten ontkenden wijdverbreide berichten dat de monitorkarkassen in gehaktballen waren veranderd die in heel Thailand werden verkocht.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Inschrijven
Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.