Chinese buurman alarmeert inwoners van Pattaya met zijn witte leeuw als huisdier

Pattaya —

Een Chinese "fluisteraar" van een leeuw liet naar verluidt zijn leeuwenwelpje vrij rondlopen in zijn woonwijk in Pattaya, wat angst en bezorgdheid veroorzaakte bij de buren.

De politie van Nongprue en ambtenaren van het Office of Conservation Area 2, Department of National Parks, and Wildlife and Plant Conservation bezochten een huis in het dorp Central Park Hill in Soi Thung Klom-Tan Man in het district Banglamung nadat ze een eigenaardig rapport hadden gekregen over een “ witte leeuw” wordt gespot in de buurt.

De autoriteiten kwamen aan bij een huis met twee verdiepingen en vonden inderdaad een witte leeuw, maar het was nog steeds maar een welp die ronddoolde in het omheinde interieur van het pand. Een Chinese man, de heer Shen Tai, 39, kwam opdagen en verklaarde eigenaar te zijn van het kleine beest.

Volgens de politie overlegde dhr. Shen juridische documenten waaruit bleek dat hij de leeuw voor 500,000 baht had gekocht van een Thaise man, dhr. Yothin Nakorn, die eigenaar was van een boerderij voor witte leeuwen in de provincie Chachoengsao. De Chinese man kon echter geen vergunning tonen die nodig was om een ​​leeuw groot te brengen, wat de autoriteiten hem adviseerden later aan te vragen bij het Office of Conservation Area 2, binnen een niet nader genoemd tijdsbestek.

Dr. Pairot Promwatt, een dierenarts die de autoriteiten vergezelde, verklaarde dat witte leeuwen wilde dieren zijn onder de controlecategorie "Kor (ก)" en als gevaarlijk worden beschouwd. Daarom moeten eigenaren een vergunning hebben om ze te bezitten en hun eigendom van de wilde dieren correct registreren.

Het is mogelijk om een ​​witte leeuw als huisdier te houden in Thailand, maar de eigenaar moet de nodige vergunningen voor eigendom verkrijgen, zei dr. Pairot, eraan toevoegend dat een leeuw ook in een beperkt gebied moet worden grootgebracht om te voorkomen dat hij mensen schade berokkent.

Voor nu mocht Shen het eigendom van de leeuw behouden en verklaarde hij dat hij de juiste vergunningen zou krijgen, waarbij de autoriteiten beloofden om op te volgen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Juridisch advies of een advocaat nodig? Wij kunnen helpen. Klik hier.

Klik hier voor meer informatie over het plaatsen van een woning bij ons.

 

Inschrijven
Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.