Persbericht: legalisering van vapen in Thailand nog steeds stevig op de radar

Mediaverklaring

CAPHRA (Coalition of Asia Pacific Tobacco Harm Reduction Advocates)

Het legaliseren van vapen in Thailand staat nog steeds stevig op de radar

“We hebben er alle vertrouwen in dat het Thaise parlement vapen zal legaliseren en reguleren zodra de waarschijnlijke algemene verkiezingen in mei zijn gehouden. Het probleem is simpelweg te groot om te negeren en de wetenschap is te overtuigend”, zegt Asa Saligupta, directeur van ECST (ENDS Cigarette Smoke Thailand).

“De autoriteiten lijken bezoekende toeristen er graag aan te herinneren dat vapen illegaal blijft in het Koninkrijk. Dat betekent echter niet dat het altijd zo zal zijn. Achter de schermen blijven we goede vorderingen maken”, zegt dhr. Saligupta

Hij zegt dat pleitbezorgers van Tobacco Harm Reduction (THR) en consumentengroepen zoals ECST samenwerken met overheidsfunctionarissen. Samen met volksgezondheidsexperts weten ze precies wat er moet gebeuren om de rookepidemie in Thailand aan te pakken.

“Aan dit werk is jaren gewerkt. Het is niet gestopt. In feite wacht het Thaise parlement op de ontwerpwetgeving voor vapen om te debatteren en te ratificeren. Realistisch gezien zullen de algemene verkiezingen echter voorrang hebben.”

De ECST-directeur zegt dat de meeste politici en het publiek voorstander blijven van het opheffen van het mislukte vapenverbod van het land.

“Ik heb er alle vertrouwen in dat veiligere nicotineproducten in Thailand gereguleerd zullen worden. Regelgeving zal consumenten een betere bescherming bieden, meer rokers aanmoedigen om te stoppen met dodelijke sigaretten en ervoor zorgen dat we veel meer controle hebben over vapen door jongeren met een strikte aankoopleeftijd”, zegt hij.

ECST zegt dat mensen als ThaiHealth helaas in het oor van de minister van Volksgezondheid zijn gekomen.

“Elke bewering dat ondergronds vapen de jeugd zal beschermen, is absolute onzin. De manier om jonge mensen te beschermen is door strikte regels in te voeren om een ​​groot deel van de zwarte markt de kop in te drukken, een minimumleeftijd voor aankoop in te voeren en productveiligheidsnormen in te voeren. Zo bescherm je de jeugd”, zegt meneer Saligupta.

ECST zegt dat roken elk jaar ongeveer 50,000 Thaise mensen doodt.

“Als we het aantal aan roken gerelateerde ziekten en vroegtijdige sterfgevallen substantieel willen terugdringen, moeten we het strenge verbod en de straffen op vape-producten in Thailand opheffen. Het werkt gewoon niet. Zoals veel landen hebben bewezen, is het tijd om te stoppen met luisteren naar de anti-vape-campagne van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO),' zegt hij.

In feite hebben bijna 70 landen nu regelgevingskaders aangenomen voor veiligere nicotineproducten, wat heeft geleid tot een dramatische daling van hun algehele rookpercentages.

“Als hervormde roker heeft vapen mijn leven gered. Ik en andere voorstanders van THR geven niet op - het is gewoon te belangrijk. Wettelijke en gereguleerde toegang tot e-sigaretten heeft lang moeten wachten. Dit is openbaar beleid van leven en dood”, zegt Asa Saligupta.

ECST is lid van CAPHRA (Coalition of Asia Pacific Tobacco Harm Reduction Advocates).

“Thailand komt er dankzij het enorme gewicht van wetenschappelijk bewijs en het harde werk van THR-voorstanders zoals ECST. Ze zijn ongelooflijk geduldig geweest, maar dat zal opraken als de volgende regering de experts en de brede publieke opinie negeert. Thaise rokers moeten een gelegaliseerd, veiliger alternatief hebben”, zegt Nancy Loucas, Executive Coordinator van CAPHRA.

Ga voor een toegankelijke digitale mediarepository over tabaksschadebeperking in Azië-Pacific - inclusief persberichten, afbeeldingen en grafieken - naar https://apthrmedia.org

Over CAPHRA

De Coalition of Asia Pacific Tobacco Harm Advocates (CAPHRA) is een regionale alliantie van belangenbehartigers van tabaksschade door consumenten. Haar missie is het voorlichten, verdedigen en vertegenwoordigen van het recht van volwassen alternatieve nicotinegebruikers op toegang tot en gebruik van producten die de schade door tabaksgebruik verminderen.

https://caphraorg.net/

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/