Thaise minister van Volksgezondheid zegt dat het 'onmogelijk' is om e-sigaretten te legaliseren, belooft verder optreden

FOTO: Matichon

nationaal —

De Thaise minister van Volksgezondheid, Anutin Charnvirakul, herhaalde zijn standpunt over het verbieden van alle vormen van e-sigaretten, inclusief de verkoop en import van de producten in het land.

Anutin vertelde gisteren, 23 februari, op een bijeenkomst van de National Confederation of Networks for Thai Smoke-Free Society dat het alarmerend is dat meer mensen, vooral jongeren, tegenwoordig elektronische sigaretten gaan roken vanwege de misvatting dat het apparaat geen kanker kan veroorzaken of is onschadelijk voor de gezondheid.

Dit is totaal niet waar, zei Anutin, daarbij verwijzend naar de studie van de Wereldgezondheidsorganisatie die volgens hen bevestigt dat e-sigaretten inderdaad schadelijk zijn.

Hij noemde ook een onderzoek uitgevoerd door het National Statistical Office of Thailand in 2021, waaruit blijkt dat meer dan de helft van de ongeveer 80,000 rokers van e-sigaretten in Thailand tieners en jongvolwassenen tussen 15 en 24 jaar oud waren.

Bovendien zei de minister verder dat er momenteel zelfs binnen het kabinet politieke inspanningen zijn om aan te dringen op wijziging van de wetten om vaping-apparaten te legaliseren. In reactie op deze oproepen zei Anutin dat zijn ministerie van Volksgezondheid niet zal gehoorzamen, en verklaarde dat het onmogelijk is.

Hij vervolgde dat hij bereid is actie te ondernemen om een ​​einde te maken aan de mazen in de wetgeving die mensen in staat stellen e-sigaretten te verkopen en in het koninkrijk te importeren, en liet doorschemeren dat zijn ministerie werkt aan een verordening die de verkoop en invoer van alle soorten sigaretten verbiedt. vaping-apparaten voorgoed.

"Hoewel het tegenwoordig gemakkelijk is om e-sigaretten te kopen, kunnen mensen ze nog steeds niet kopen in buurtwinkels, wat betekent dat de huidige wetten tot op zekere hoogte nog steeds worden gerespecteerd", aldus de minister.

Ondertussen kondigde de Thaise politie gisteren de inbeslagname aan van e-cigs en handelsmerk-inbreukmakende producten ter waarde van meer dan 150 miljoen baht.

Bij de Thaise douane verklaarde de Thaise politie dat ze een grote hoeveelheid vloeistoffen voor e-sigaretten en vapenaccessoires in beslag hadden genomen, evenals merkproducten zoals tassen, kleding, tapijten, schoenen en parfums van verschillende locaties in heel Thailand.

De in beslag genomen goederen hadden een waarde van in totaal 150 miljoen baht. De meesten van hen werden illegaal geïmporteerd.

De politie zei dat alle in beslag genomen voorwerpen op 24 februari zullen worden vernietigd door een bulldozer op een locatie in de provincie Phra Nakhon Si Ayutthaya.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Wilt u bij ons adverteren of informeren over het promoten van uw bedrijf, evenement, goed doel of sportevenement? E-mail ons op Verkoop@ThePattayanews.com

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.