Thaise man onderneemt 1200 km te voet om zijn vriendin ten huwelijk te vragen

FOTO: Matichon

nationaal —

Een gepassioneerde 52-jarige Thaise man is op een zware missie om zijn ware liefde te bewijzen aan een vrouw die hij online heeft ontmoet. De man vertrekt vanuit zijn geboorteplaats in de provincie Nakhon Nayok en legt een uitdagende 1200 km te voet af om de liefde van zijn leven in de provincie Satun te bereiken op de meest romantische dag van Thailand: Valentijnsdag.

De heer Suthep Lomjit, ook bekend als "Maew", vertrok op 14 januari op reis in de hoop zich te verenigen met zijn vriendin, mevrouw Thanapa Kheawon, die 1,200 km verderop woont, op tijd voor Valentijnsdag op 14 februari.

In een van de verschillende documenterende video's die hij op TikTok plaatste, onthulde Suthep dat hij zijn 56-jarige vriendin online had ontmoet, maar nooit persoonlijk, dus hij wilde haar persoonlijk ontmoeten om haar voor te stellen "iedereen die ware liefde te laten zien" te vinden op sociale media.”

Zijn video's werden miljoenen keren bekeken op TikTok en kregen onderweg enorme steun van zowel netizens als mensen. Reddingswerkers volgen hem in een voertuig terwijl hij wandelt om hem in toom te houden.

Thanapa oftewel "Yu" wacht opgewonden op Suthep in de Zuid-Thaise provincie Satun. De vrouw gaf aan Thaise media toe dat ze verlegen was, wetende dat ze haar vriend eindelijk persoonlijk zal ontmoeten.

“Ik kan mijn gevoel niet beschrijven. Maar ik heb een kleine verrassing voor hem als hij hier morgen (14 februari) aankomt.”

De tocht duurt ongeveer 16 uur als het een non-stop rit is, terwijl wandelen minstens 200 uur duurt als er geen pauzes worden genomen.

De 52-jarige Suthep zal zich naar verwachting dinsdag verenigen met zijn online geliefde om de wereld een symbool van hoop te laten zien en eraan te herinneren dat ware liefde geen grenzen kent.

Het verhaal heeft internationale pers en veel Thaise pers aangetrokken die morgen bij Yu's huis zijn verzameld voor de grote dag.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.