Belangrijke mededeling met betrekking tot de oprichting van een Thaise naamloze vennootschap

Op 8 november 2022 heeft de Royal Gazette de Wijzigingswet Burgerlijk en Handelswetboek (Nr. 23) BE 2565 gepubliceerd.

Deze wijzigingen zijn van kracht vanaf 2023 februari XNUMX.

De Belangrijke clausules houden echter rechtstreeks verband met bepalingen binnen de artikelen 1097 tot en met 1128, Isaan Advocaten voelen dat de belangrijkste wijziging in de wetgeving is vervat in "Sectie 1097. Hierin staat:" Dat twee of meer personen een naamloze vennootschap mogen starten en vormen door elkaars naam te ondertekenen om een ​​akte van oprichting op te stellen en andere handelingen te verrichten in overeenstemming met de bepalingen van deze Code.”

De vereiste voor het minimum aantal aandeelhouders om een ​​naamloze vennootschap op te richten, is verlaagd van drie naar twee personen, dus in feite kunnen twee Thais of een Thai en een buitenlandse onderdaan nu een Thaise vennootschap openen.

Dat is goed nieuws wanneer echte ondernemers zich in Thailand willen vestigen, maar waar ze om vele redenen vaak moeite hebben om een ​​andere betrouwbare aandeelhouder te vinden.

Isaan Advocaten Internationaal behartigen sinds 2006 de belangen van expats, overzeese staatsburgers en Thaise burgers en hebben gedurende deze tijd honderden bedrijven voor onze klanten opgericht.

Als u overweegt een bedrijf te openen of een Thaise naamloze vennootschap op te richten, vertrouw dan op de experts die expertise op dit gebied hebben en die het vanaf het begin correct voor u zullen doen.

Neem contact met ons op via,

www.isaanlawyers.com

info@isaanlawyers.com

business@isaanlawyers.com

084 471 5775

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/