Thailand verwelkomt eerste Chinese groepsreizen

FOTO: MGR Online

nationaal -

De Tourism Authority of Thailand (TAT) heeft in samenwerking met de Chinese Ambassade en Spring Airlines op maandag 6 februari de eerste Chinese groepsreizen verwelkomd.

De eerste groepsreis van 40 Chinese toeristen vertrok vanuit Guangzhou, China en arriveerde op Don Mueang International Airport in Bangkok met een Spring Airlines-vlucht nr. 9C7419, na drie jaar van strenge Covid-19-beperkingen in China.

De groep werd hartelijk verwelkomd door de Chinese ambassadeur De heer Yang Xin en de TAT-gouverneur de heer Yuthasak Supasorn.

Yuthasak zei dat Thailand een van de 20 landen is waar China zijn reisgroepen naartoe laat vliegen na de heropening van de landsgrenzen op 8 januari.

Afgezien van deze vlucht zullen er vandaag nog 13 andere Chinese vluchten vanuit Beijing, Shanghai, Chengdu, Xiamen, Nanking en Nanning in Thailand landen op drie luchthavens: Don Mueang Airport, Suvarnabhumi Airport en Phuket International Airport.

Volgens Yuthasak begint de reisgroep aan een zesdaagse reisroute tussen Bangkok en Pattaya, evenals tussen Chonburi en Rayong.

De groep bezoekt verschillende bezienswaardigheden, zoals Koh Samet, Nongnooch Garden Pattaya, Wat Paknam Bhasicharoen, het Grand Palace en Chinatown.

De TAT-gouverneur onthulde dat de terugkeer van Chinese groepsreizen een goed voorteken is voor het economisch herstel van Thailand. Tussen 99,429 januari en 1 februari verwelkomde het land al 2 Chinese toeristen.

Er zijn ook 2,000 vluchten met 445,655 stoelen beschikbaar vanaf Chinese luchthavens in verschillende steden, zoals Shanghai, Guangzhou, Hangzhou, Nanjing, Chengdu of Xiamen, die klaar zijn om naar Thailand te vliegen.

De gouverneur verwacht dat er in het eerste kwartaal 300,000 Chinese toeristen Thailand zullen bezoeken, terwijl het doel voor dit jaar is om minimaal vijf miljoen Chinese toeristen aan te trekken.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.