Thaise minister van Volksgezondheid zeer geprezen door Chinese toeristen in recent exclusief interview

nationaal -

Het recente exclusieve interview van minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul met de Chinese media-outlet CCTV is meer dan 490 miljoen keer bekeken op cctvplus.com.

Het video-interview werd op zondag 5 februari geplaatst en kreeg overweldigende reacties van Chinese kijkers.

De minister in de video sprak vooral over Thailand's nauwe relatie met China in vele opzichten, met name op het gebied van toerisme.

Nadat de video viraal ging, meldden de Chinese media dat Anutin nu als een beroemdheid in China is. Zijn rol bij het verwelkomen van de eerste groep Chinese toeristen die op 9 januari naar Thailand reisden, droeg echt bij aan zijn populariteit in China.

Op maandag 6 februari zei Anutin tegen de Thaise pers: “Het is totaal onverwacht dat mijn interview 490 miljoen keer bekeken is. Ze vroegen me op het vliegveld om Chinezen een gelukkig Chinees nieuwjaar te wensen, en ik deed mijn best. Dat maakte de video waarschijnlijk booming.”

In het video-interview nodigt Anutin ook Chinezen uit om Thailand te bezoeken, waarbij hij zegt dat Chinese en Thaise mensen als familie zijn.

Anutin zei: “Ik ben elke Chinese toerist dankbaar voor het niet vergeten van Thailand. Ik geloof dat de liefde van Thaise mensen voor hun Chinese tegenhangers verwant is aan een familieband. Elke Thai staat te wachten om Chinese toeristen met open armen te verwelkomen.”
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.