Thaise minister dringt aan op legalisering van e-sigaretten, zeggend dat het veiliger is dan normale sigaretten

FOTO: Bangkokbiznews

nationaal -

Minister van Digitale Economie en Maatschappij Chaiwut Thanakamanusorn zei vandaag, 3 februari, dat Thailand de wet moet wijzigen om e-sigaretten te legaliseren om het leven van mensen in veel ontwikkelde landen te weerspiegelen.

Chaiwut noemde een recente afpersing door de politie zaak waarbij een bezoekende Taiwanese actrice, Charlene An, betrokken was, die 27,000 baht werd afgeperst voor het dragen van een vaping-apparaat.

Hij zei dat het tijd wordt om e-sigaretten in Thailand te legaliseren, omdat het apparaat al een manier van leven is voor veel mensen in ontwikkelde landen, zoals Amerika, Japan of zelfs de buurlanden van Thailand, zoals Singapore en Maleisië.

De minister vervolgde dat aangezien e-sigaretten nog steeds illegaal zijn, ze vaak het land worden binnengesmokkeld en zo politieagenten de kans geven om steekpenningen te eisen en mensen geld af te persen.

Hij verklaarde ook dat hij het gebruik van e-sigaretten ondersteunt in plaats van normale sigaretten, omdat deze minder schadelijk zijn voor de gezondheid van de gebruiker.

Ten slotte wees hij erop dat veel mensen hebben gevraagd waarom marihuana nu gedecriminaliseerd en toegestaan ​​is, maar vapen en shisha nog steeds verboden en illegaal zijn en vaak worden gebruikt om buitenlandse toeristen af ​​te persen en te beboeten.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Volg ons op Facebook, Twitter, Google Nieuws, Instagram, Tiktok, YouTube, Pinterest, Flipboardof Tumblr

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!
Of, sluit je aan bij ons op Telegram voor het verbreken van waarschuwingen!

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.