UPDATE: Thaise politieagenten betrokken bij afpersingsclaim van Taiwanese actrice beschuldigd van omkoping

FOTO: Thaipost

nationaal —

Zes Thaise controlepost-politieagenten beschuldigd van het afpersen van 27,000 baht van een bezoekende Taiwanese actrice, Charlene An, en haar vrienden zijn op donderdag 2 februari beschuldigd van omkoping.

Eerst ons vorige verhaal:

Zeven Thaise politieagenten die betrokken waren bij een controversiële afpersingsclaim door een Taiwanese actrice zijn overgeplaatst naar inactieve posten, in afwachting van een lopend onderzoek.

Nu voor onze update:

De zes verdachten die zijn aangeklaagd zijn als volgt:

  1. Pol Capt Yodrit Langdulsen, plaatsvervangend inspecteur voor misdaadbestrijding
  2. Pol Capt Patiphan Sirichaiwatana, plaatsvervangend inspecteur voor algemeen bestuur
  3. Pol Sen sergeant-majoor Krisada Khammana
  4. Pol sergeant Chalermchai Siriwangso
  5. Pol sergeant Wacharanont Khaoyong
  6. Pol sergeant Nanthawat Suwanna

Pol. Generaal-majoor Thiradej Thammasuthee, commandant van de onderzoeksafdeling van het Metropolitan Police Bureau, vertelde de Thaise media dat een van de zeven eerste verdachten van de aanklacht werd gespaard omdat hij reageerde op een klacht over geluidsoverlast op een andere plaats en niet aanwezig was bij het controlepunt.

Hoewel de zes verdachten de beschuldiging ontkenden, verklaarde Thiradej dat hij er zeker van was dat de beschuldigde voor de rechter zou worden gebracht omdat de politie over solide bewijzen beschikte, waaronder een duidelijke CCTV-opname van de afpersing en een getuigenis van de vriendin van de actrice die bevestigde dat de afpersing heeft plaatsgevonden. .

Thiradej verklaarde dat de zes agenten naar verluidt 27,000 baht van het slachtoffer hadden geëist in ruil voor het niet ondernemen van juridische stappen tegen haar wegens het dragen van een illegaal vapenapparaat.

Aanvankelijk werden de verdachten beschuldigd van plichtsverzuim, maar nu werden ze ook beschuldigd van omkoping, waarop veel zwaardere straffen stonden: gevangenisstraf van 5 tot 20 jaar of levenslange gevangenisstraf, een boete van 2,000 tot 40,000 baht of de doodstraf.

De laatste aanklacht kwam nadat de vriend van Charlene An, "Sky", vergezeld van de beroemde klokkenluider Chuwit Kamolvisit op woensdag 1 februari aan verslaggevers vertelde dat hij de checkpoint-officieren 27,000 baht had betaald om te worden vrijgelaten nadat hij was betrapt op bezit van vapen.

Thiradej bevestigde eerst dat geen van de slachtoffers zou worden aangeklaagd wegens omkoping, aangezien de situatie een geval van afpersing was, maar nu leek het deuntje te zijn veranderd.

Thaise media meldden dat de verdachten aanvankelijk bekenden dat ze het slachtoffer hadden afgeperst tijdens een onderzoekspanel, maar later hun pleidooi veranderden in onschuldig na overleg met hun advocaat.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Inschrijven
Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.