Pattaya Cricket Club begint hun Bangkok Cricket League-seizoen met een 20-run overwinning op Superboys CC

 PCC speelde hun eerste BCL-wedstrijd tegen de pas gepromoveerde Superboys CC op een zonnige en winderige middag op Horse Shoe Point op 29 januari 2023. PCC boekte geweldige vooruitgang in de eerste 18 overs, waarna de Superboys wickets pakten en de run rate vertraagde, maar PCC behaalde een verdienstelijke 218 voor 7. 

Superboys reageerden met een geweldige 102 van Irfan Shaukat, maar de run rate was niet genoeg en PCC pakte ook wickets. Superboys kwam met 198 voor 7 tekort en miste net een bonuspunt. Nogmaals, PCC was niet in staat om hun A-team op te stellen omdat Ryan Driver, Tom Fogden en Habby Singh niet beschikbaar waren, hoewel Jainsh Parikh en Chris Lindop terugkeerden om te helpen met het bowlen, waren er een aantal behoorlijk ellendige figuren en te veel wijds.

   Wezley Masterton en Harsh Bhamuvani deden de toss met Dave Samways en Clive Rogerson, de scheidsrechters, waarbij Harsh won en besloot als eerste te bowlen. PCC's zware slagmensen, Wez en Luke Stokes, betraden het veld om de bowling van Harsh en Irfan het hoofd te bieden. Zoals gewoonlijk ging Wez in de aanval en pakte de slag, met vloeiende 4-en en 6-en en een run rate van 11 per over. Luke, zou niet achterblijven en sloeg Irfan's pacier balls voor 18 in één over. Wez werd gedropt in de 3e over en zijn geluk raakte op toen een slimme bowlingwissel de spin van Walter Persaud naar het wicket bracht. 

Wez kreeg een binnenrand en werd gebowld voor 31 van 17 ballen. 51 voor 1. Luke bleef, zoals altijd, een meer afgemeten spel spelen, de Superboy-bowlers aanvallen met Jainish Parikh als gezelschap, hoewel Luke wat geluk had toen hij werd gedropt met een score van 71. 100 werd behaald in de 12th voorbij en de runs bleven komen. Harsh brak door in de 15th over, net voor de borrel, toen Luke de lijn miste en zijn stronk verloor. Gebowld voor een uitstekende 64 van 44 ballen, waaronder 6 4s en 4 6s, 121 voor 2. 

Na de drankjes sloot Trevor Moolman zich aan bij de strijd en dwong hij onmiddellijk de terugtrekking af van Dr. Mustapha die voor 20 werd geslagen in één over. Zowel Jainish als Trevor deden het goed met bijna 10 per over, toen Walter, die zijn sluwe best deed door van lijn, lengte en tempo te variëren, Jainish bedroog met een langzamere bal. Omhoog ging het en omlaag kwam het in de handen van Dr. Mustaph. Uit voor 36 en 176 voor 3 uit 18 overs. Het leek erop dat een score van 230 mogelijk was, maar toen werd er geremd. 

De jonge debutant, Tiger Khunmuang, werd gebowld voor een eend door de eerste bal van Mohak Pugar, maar hij slaagde erin op doel te komen. Steve Christie (Crunch) zorgde voor wat ervaring bij de crease totdat Trevor LBW was voor een volledige toss van Mohak. 185 voor 5 van 21 overs. Irfan werd teruggebracht in de aanval en Crunch had wat geluk toen hij werd gedropt bij de lange buitengrens, maar het was Irfan die onmiddellijk succes had toen Crunch werd gepakt door Ashinuad Marayan voor 7. 198 voor 6. Simon Philbrook had ook wat geluk toen hij werd gedropt door dezelfde veldspeler als Crunch, maar hij werd het laatste wicket dat viel toen hij ten onrechte dacht dat zijn benen 30 jaar jonger waren en hij begon aan een zelfmoordrun. Uitgerend door een meter voor 6 door de bowler, Irfan. 

Hierdoor scoorden Andy Emery en Ian Liddel (Reds) 16 van de laatste 2 overs en sloten de innings af met 218 voor 7. De beste bowlingcijfers waren Mohak met 5 over 33 voor 2, terwijl de slechtste Hash was met 5 over 1 voor 53.

   Superboys begonnen hun achtervolging met Harsh en Irfan bij de plooien tegenover Chris Lindop en Tiger. Beide batslieden kwamen in de stemming, maar de bowlers hadden moeite om hun lijn te vinden, vooral de jonge Tiger die zich misschien te veel op het tempo concentreerde en niet genoeg op lijn en lengte.

Alles op de middelste stronk naar Irfan werd geraakt voor een grens tussen Long-off en Mid-wicket (eigenlijk zijn enige schot) en er werd gestage vooruitgang geboekt, maar niet zo snel als PCC. Crunch slaagde erin de run rate te vertragen met wat netjes bowlen en hij was de eerste die toesloeg voor PCC. Hij bracht Harsh ertoe een hoge bal naar Long-on te slaan, recht door Luke's keel voor 22 en 71 voor 1 uit 10 overs. Ashutosh duurde slechts 2 ballen voordat hij werd gebowld door Crunch voor een eend en 71 voor 2. 

Irfan bleef alle PCC-bowlers slaan behalve Crunch, en hoewel hij tijdelijke steun kreeg van Ashinuad, was het niet genoeg. Ashinaud werd door Wez bij zijn eigen bowling uitgeschakeld voor 24 met een score van 135. Bij de drinkpauze stonden de Superboys slechts 15 runs achter, maar Irfan kon niet al het werk doen en had het geluk om laat te overleven toen Reds niet kon blijven hangen. op een bal. Adnan nam de plooi en leverde een snelle bijdrage van 13 van 15 ballen voordat hij viel in een bowlingwissel. De eerste bal van Chris Lindop bracht hem tot een groot schot op de grens, maar hij viel in de veilige handen van Luke. 160 van 5 in de 21st over en de Superboys liepen serieus achter met nog maar 4 overs te gaan. Een andere bowlingwissel bracht Andy Emery, wiens buiten de off-stump-lijn het deed voor Irfan, die een dikke rand kreeg en de bal rechtstreeks naar Trevor stuurde op korte 3.rd man en Irfan vielen voor een magnifieke 102.

Daarna werd er weinig meer geslagen en de wickets tuimelden snel achter elkaar in de laatste 3 overs. Walter probeerde weerstand te bieden, maar tevergeefs. Dr. Mustafa werd uitgereden voor 7 door Andy en Eashan werd goed gepakt door Jainish op de Deep-cover grens voor 1. Hierdoor bleef Walter op 5 en Joshua op 1 toen de 25 overs verstreken. De Superboys eindigden op 198 voor 7 en PCC won met 20 runs. Hun 4 verloren vangsten kwamen hen duur te staan, terwijl PCC er slechts 1 liet vallen.

Crunch was de keuze van de PCC-bowlers met 5 overs, 2 voor 8 en Wez was een kostbare 5 overs, 54 voor 0. De man van de wedstrijd-prijs werd aan Irfan gegeven voor een uitstekende 102.   

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/