Thailand Time Machine: een terugblik op deze week LAATSTE jaar in Thais topnieuws: Pattaya, de toeristische stad van de toekomst, en meer

Het volgende is een wekelijks hoofdartikel over dezelfde periode van VORIG jaar in Pattaya en Thailand nieuws.

Deze wekelijkse rubriek blikt terug op nieuws uit dezelfde periode vorig jaar (en soms verschillende tijdvensters, zoals zes maanden of drie maanden) om te zien hoe de dingen zijn veranderd, de voortgang van de verhalen op te volgen en te kijken naar mogelijk gebroken beloften of dingen die niet hebben plaatsgevonden zoals beloofd in Pattaya en Thailand.

Aangezien we tientallen verhalen per week publiceren, is dit een snelle manier voor mensen om te zien wat de grootste verhalen een jaar geleden waren, zoals gekozen door onze redactie, en hoe ze ons vandaag beïnvloeden en betrekking hebben op actueel nieuws. Ze staan ​​echter niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, ruwweg in volgorde van publicatie.

Deze week behandelen we de tweede week van december 2021, van zondag 5 december 2021 tot zaterdag 11 december 2021.

Laten we gaan…

1. Motortaxichauffeur, op borgtocht vrij voor naar verluidt het doden van twee motortaxichauffeurs, opnieuw gearresteerd voor het naar verluidt doden van een derde taxichauffeur in Phuket

Een lokale motorrijder die onlangs werd gered omdat hij naar verluidt twee collega-motortaxichauffeurs had vermoord, is gearresteerd nadat hij naar verluidt een andere taxi-motorrijder had neergeschoten voor de Phuket New Bus Terminal.

2. Negentien mensen werden gearresteerd in een vermeend online gokhol in de omgeving van Pattaya

Negentien mensen zijn gearresteerd in wat de autoriteiten omschrijven als een online gokhol in Banglamung.

Een team van de politie van Nongprue vielen twee huizen in Nongprue binnen en in totaal werden negentien mensen gearresteerd. De politie nam ook achttien sets computers in beslag.

3. Pattaya introduceert haar vijfjarenstrategie om de stad te ontwikkelen als de 'Toeristische Stad van de Toekomst'

De autoriteiten van Pattaya City en Burapha University hebben samen het "Pattaya City Development Plan 2023-2027" opgesteld om Pattaya te ontwikkelen tot een toeristische stad van de toekomst, onthulde burgemeester Sonthaya Klunplome gisteren, 8 december.

Het plan is bedoeld om van Pattaya, volgens ambtenaren, de "Toeristische Stad van de Toekomst" te maken.

4. Meer dan 20 buitenlandse en Thaise slachtoffers volgen de fraudezaak van bankmedewerkers in Pattaya op

Meer dan 20 buitenlandse en Thaise slachtoffers hebben vanmorgen op het politiebureau van Pattaya de zaak gevolgd van een assistent-manager van een bankfiliaal in Pattaya, waardoor ze aanzienlijke bedragen verloren door vermeende fraude en oplichting.

5. Pattaya bestudeert een voorstel om taxi's om te zetten in elektrische auto's als onderdeel van het Eastern Economic Corridor-project

Pattaya City bestudeert een voorstel om taxi's om te zetten in elektrische taxi's, wat de eerste plaats in de EEG (Eastern Economic Corridor) zou zijn om dit te doen en zou volgens planners een grote stap voorwaarts zijn voor duurzaam milieuvriendelijk toerisme in Thailand en Pattaya. 

Dat was alles voor deze week, tot volgende week.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in retail sales, HR en operations management, en schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar als fulltime inwoner in Pattaya, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een vaste bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Pattayanewseditor@gmail.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/