Pattaya Cricket Club keert als overwinnaar terug van de Chiang Mai 6's 2022 - Dag 2

 Thailand-

Klik hier voor dag één.

De dag begon helder en vroeg voor de scheidsrechters, waaronder ondergetekende, maar PCC had pas om 1 uur een wedstrijd.nd plaats aan de tafel. Lanna versloeg Lamphun waardoor Lanna aan de leiding kwam en Lamphun moest PCC verslaan om kans te maken op de tweede plaats. Lanna verloor toen van Alibaba omdat Bobby Raina niet speelde (weet je nog mijn liedje van gisteren?) wat veranderde de plot. Als PCC zou verliezen van Lamphun, zou PCC 3 zijnrd en dus moest Lamphun worden uitgezonden - geen gemakkelijke taak als Chan Chai hun openingsslagman is (hij speelt voor Thailand).

Het uur komt, de mannen komen. PCC won de toss en besloot te bowlen. Chan Chai van Lamphun opende met Cher tegen Wez. Chan Chai skiede een bal naar halverwege, maar noch Luke noch Jainish konden erbij komen en hij overleefde. Een respectabele 11 vanaf de overkant. Jainish wierp de 2nd over en goed lopen van Chan en een 6 van Cher duwde de score naar 26. Andy werd gestraft met een goede slagbeurt van Cher met ballen achter vierkant of punt. 44 voor 0 na 3 en een goede score leek mogelijk. Simon Wetherell had Cher vangt de eerste bal van Wez op de lange grens en had Chan bijna in dezelfde over. Chan stopte op 33 en Choo en Ton sloegen de laatste over tegen Luke uit. Goed voetenwerk en worpen van de veldspelers beperkten Lamphun tot 68 voor 1.

Wez en Luke openden tegen Cher, die voor 16 over de grond werd geschoten. Andy's eerste bal naar Wez wordt gevangen door Chan Chai, maar hij droeg hem over het touw voor 6. Meer massieve treffers van Luke en 19 Pit kreeg dezelfde behandeling en had pech toen Choo Luke liet vallen. Het werd erger toen Wez in dezelfde over door Choo werd gedropt en dat bleek buitengewoon kostbaar te zijn. Luke stopte op 36 niet uit van 10 ballen. 52 voor 0 uit 3 overs en PCC stond voor. Jainish ging naar binnen om Wez te helpen die een 6 sloeg en werd vervolgens betrapt door Andy op Choo voor 19. Simon W betrad de strijd op 63 voor 2 en 6 waren nodig bij de laatste over van Chan Chai. Jainish kreeg een grens en Simon kreeg het winnende punt met 3 ballen over. PCC voerde de tafel aan en zou Lanna spelen in de finale.

Zou PCC alles in één sok kunnen krijgen voor de laatste grote duw en zou Lanna's lied (Je wint alleen als Bobby speelt) uitkomen? Wez verloor de toss en werd gevraagd om te slaan. Wez en Luke openden tegen Bobby en gingen onmiddellijk in de aanval. 16 van de over. John Scales werd overal in Chiang Mai omvergeworpen door de slagmachine genaamd Luke Stokes die zich terugtrok op 33 van 10 ballen. 38 voor 0 na 2 overs. Jainish zette de aanval op Hugh voort en Wez overleefde een gedropte vangst door Neville bij diepe extra dekking. 57 voor 0 na 3. Dit zou een grote score worden. Jainish sloeg uit tegen Neville Mclean en werd gebowld voor 14 van 5 ballen, wat Simon W binnenbracht. Simon kreeg een bovenrand van zijn eerste bal en werd gevangen en gebowld door Neville die een hattrick maakte. 68 voor 2 uit 4. Wez sloeg Ritchie voor 16 van 3 ballen en stopte op 36, waardoor Simon Philbrook tegenover de laatste 3 ballen stond. .  

Lanna begon hun bergachtige klim met Neville en Bobby tegen Wez. Jainish liet Neville lang vallen, maar het was een moeilijke kans. 9 van de overkant. Jainish bowlde nogal slordig en werd genomen voor 17 inclusief extra's. 26 voor 0. Andy wierp wat dotballs, maar de openers kregen nog steeds 14 runs en 40 voor 3 en dus ver achter bij de vraagprijs van 19.6/over. Simon W werd aangevallen door Bobby met enorme grenzen en ging voor 18, maar het was nog steeds niet genoeg. 41 moest van de laatste over worden gebowld door Luke. Bobby zwaaide en kreeg een nick die werd achtergehouden door Simon P voor 22. John Scales ging naar de crease, maar zorgde slechts voor een run-out van Marcel voor 22. Enkele extra's en 2 puntballen sloten Lanna's innings af op 66 voor 2 en PCC won met 32 ​​punten. Â PCC was de Chiang Mai 6 Champions samen met Chiang Mai 8's, BCL Div A en het strandtoernooi van Koh Chang.

In de Gentlemen's Division was Koh Chang het uitstekende team en de terechte winnaar, door CMSCA met 6 punten te verslaan in een All Thailand Boys-finale.

De presentatie werd naar behoren geleid door Chops (Rob Bernard) die het grondpersoneel, het barpersoneel en de wedstrijdofficials (umpires en scorers) bedankte voor hun inspanningen in een uitstekend toernooi. De trofeeën werden uitgereikt aan PCC (Players Trophy ) en Koh Chang en de man van het toernooi gingen naar Luke Stokes voor zijn uitstekende slagbeurt. Enkele Stokes-statistieken: 147 runs uit 5 beurten met een slagfrequentie van 267. Hoogste score van 36 uit 10 ballen. Hoogste score in grenzen met 116, dwz 79% van zijn score. 6 6-en en 20 4-en. Andere PCC-statistieken: Simon W had de beste bowlingcijfers van PCC met 2 voor 11. Simon P had het beste slagingspercentage, zij het 3 ballen, van 467. De beste PCC-bowlingeconomie was Luke Stokes met 12.4

   Zoals altijd een geweldig evenement, en PCC zal er de volgende keer zijn om hun titels te verdedigen.

Door: Clive Rogerson

  

Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/