Pattaya Cricket Club keert als overwinnaar terug van de Chiang Mai 6's 2022 - Dag 2

 Thailand-

Klik hier voor dag één.

De dag begon helder en vroeg voor de umpires, waaronder ondergetekende, maar PCC had pas om 1 uur een wedstrijd. Ze hadden de luxe om vanaf hun 2 een heel vloeiend scenario voor zich te zien ontvouwennd plaats aan tafel. Lanna versloeg Lamphun waardoor Lanna aan de leiding kwam en Lamphun moest PCC verslaan om kans te maken op de tweede plaats. Lanna verloor toen van Alibaba omdat Bobby Raina niet speelde (weet je nog mijn liedje van gisteren?), wat de plot veranderde. Als PCC zou verliezen van Lamphun, zou PCC 3 zijnrd en dus moest Lamphun worden uitgezonden - geen gemakkelijke taak als Chan Chai hun openingsslagman is (hij speelt voor Thailand).

   Komt het uur, komen de mannen. PCC won de toss en besloot te bowlen. Chan Chai van Lamphun opende met Cher tegen Wez. Chan Chai skiede een bal tot halverwege, maar Luke noch Jainish konden er bij komen en hij overleefde. Een respectabele 11 van over. Jainish wierp de 2nd over en goed lopen van Chan en een 6 van Cher duwde de score naar 26. Andy werd gestraft met een goede slagbeurt van Cher met ballen achter vierkant of punt. 44 voor 0 na 3 en een goede score leek mogelijk. Simon Wetherell liet Cher de eerste bal van Wez vangen op de lange grens en had Chan bijna in dezelfde over. Chan stopte op 33 en Choo en Ton sloegen de laatste over tegen Luke. Goed voetenwerk en worpen van de veldspelers beperkten Lamphun tot 68 voor 1.

    Wez en Luke openden tegen Cher, die over de grond werd geschoten voor 16. Andy's eerste bal naar Wez wordt gevangen door Chan Chai, maar hij droeg hem over het touw voor 6. Meer enorme hits van Luke en 19 van de over. Pit kreeg dezelfde behandeling en had pech toen Choo Luke lang liet vallen. Het werd erger toen Wez in dezelfde over door Choo werd gedropt en dat bleek buitengewoon kostbaar te zijn. Luke stopte op 36 niet uit 10 ballen. 52 voor 0 uit 3 overs en PCC stonden voor. Jainish ging naar binnen om Wez te helpen die een 6 sloeg en werd vervolgens gepakt door Andy op Choo voor 19. Simon W betrad de strijd met 63 voor 2 en 6 waren nodig bij de laatste over van Chan Chai. Jainish kreeg een grens en Simon kreeg het winnende punt met 3 ballen over. PCC voerde de tafel aan en zou in de finale tegen Lanna spelen.

     Zou PCC alles in één sok kunnen krijgen voor de laatste grote zege en zou Lanna's liedje (Je wint alleen als Bobby speelt) uitkomen? Wez verloor de toss en werd gevraagd te batten. Wez en Luke openden tegen Bobby en gingen meteen in de aanval. 16 van de overkant. John Scales werd door heel Chiang Mai geslagen door de slagmachine genaamd Luke Stokes, die stopte met 33 van 10 ballen. 38 voor 0 na 2 overs. Jainish zette de aanval op Hugh voort en Wez overleefde een gedropte vangst door Neville bij diepe extra dekking. 57 voor 0 na 3. Dit zou een grote score worden. Jainish sloeg uit tegen Neville Mclean en werd gebowld voor 14 van 5 ballen, wat Simon W binnenbracht. Simon kreeg een bovenrand van zijn eerste bal en werd gevangen en gebowld door Neville die een hattrick had. 68 voor 2 op 4. Wez versloeg Ritchie voor 16 van 3 ballen en stopte op 36, waardoor Simon Philbrook tegenover de laatste 3 ballen stond. Om niet te worden overtroffen, kletterde Simon 14 runs voor 30 van de over en een score van 98 voor 2.  

   Lanna begon hun bergachtige klim met Neville en Bobby tegen Wez. Jainish liet Neville lang vallen, maar het was een moeilijke kans. 9 van de overkant. Jainish bowlde nogal slordig en werd meegenomen voor 17 inclusief extra's. 26 voor 0. Andy wierp wat dotballs, maar de openers kregen nog steeds 14 runs en 40 voor 3 en dus ver achter op het vraagtarief van 19.6/over. Simon W werd aangevallen door Bobby met enorme grenzen en ging voor 18, maar het was nog steeds niet genoeg. 41 hadden de laatste over nodig om door Luke te worden gebowld. Bobby zwaaide en kreeg een nick die werd achtergehouden door Simon P voor 22. John Scales ging naar de crease, maar zorgde slechts voor een run-out van Marcel voor 22. Enkele extra's en 2 dot balls sloten Lanna's innings af met 66 voor 2 en PCC won met 32 runs. PCC was de Chiang Mai 6 Champions samen met Chiang Mai 8's, BCL Div A en het Koh Chang strandtoernooi.

   In de Gentlemen's Division was Koh Chang het uitstekende team en de terechte winnaar, door CMSCA met 6 punten te verslaan in een All Thailand Boys-finale.

   De presentatie werd verzorgd door Chops (Rob Bernard) die het grondpersoneel, het barpersoneel en de wedstrijdofficials (umpires en scorers) bedankte voor hun inzet in een uitstekend toernooi. De trofeeën werden uitgereikt aan PCC (Players Trophy) en Koh Chang en de man van het toernooi ging naar Luke Stokes voor zijn uitstekende slagbeurt. Enkele Stokes-statistieken: 147 runs uit 5 beurten met een slagfrequentie van 267. Hoogste score van 36 uit 10 ballen. Hoogste score in grenzen met 116, ofwel 79% van zijn score. 6 6-en en 20 4-en. Andere PCC-statistieken: Simon W had de beste bowlingcijfers van PCC met 2 voor 11. Simon P had de beste strike rate, zij het 3 ballen, van 467. De beste PCC-bowlingeconomie was Luke Stokes met 12.4

   Zoals altijd een geweldig evenement, en PCC zal er de volgende keer zijn om hun titels te verdedigen.

Door: Clive Rogerson

   

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in retail sales, HR en operations management, en schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar als fulltime inwoner in Pattaya, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een vaste bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Pattayanewseditor@gmail.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/