De luchthaven U-Tapao ziet dagelijks een grote toestroom van Russische toeristen naar Pattaya en toeristenambtenaren voorspellen een aanhoudende groei van de Russische markt

Pattaya-

De U-Tapao Airport in de buurt van de populaire toeristische bestemming Pattaya heeft vandaag, 10 december 2022, speciale ceremonies gehouden om honderden Russische toeristen te verwelkomen als onderdeel van een nationale viering die de aankomst van tien miljoen toeristen in Thailand dit jaar alleen markeert.

Thailand beschouwt het evenement, hoewel het een recordaantal van 40 miljoen bezoekers in 2019 ver achter zich laat, als een belangrijke stap op weg naar herstel van zijn vitale toeristenindustrie na twee en een half jaar van COVID-19-beperkingen en grenssluitingen die de toeristenindustrie aan het leven hebben gezet.

Volgens de Tourism Authority of Thailand, of TAT, wordt een groot deel van het recente herstel toegeschreven aan het Russische toerisme. Hoewel aanhoudende sancties en beperkingen ervoor zorgen dat veel Russische bezoekers beperkt zijn in waar ze internationaal kunnen reizen, als gevolg van de aanhoudende militaire actie tussen Oekraïne en Rusland, blijft Thailand neutraal in dit conflict. Als gevolg hiervan is Thailand een zeer populaire bestemming geweest voor Russische bezoekers.

Op de luchthaven U-Tapao zijn vanmorgen twee afzonderlijke vluchten uit Rusland aangekomen met in totaal ongeveer zeshonderd bezoekers uit Rusland. Allen kregen speciale toerismepakketten en werden hartelijk welkom geheten door TAT- en U-Tapao-functionarissen als onderdeel van de tien miljoen toeristenviering.

TAT heeft voorspeld dat de Russische markt zal blijven groeien en een belangrijk onderdeel zal zijn van TAT's doel voor twintig miljoen toeristen in 2023. TAT hanteert nog steeds een conservatieve benadering van de aankomsten van toeristen voor volgend jaar, vooral omdat China, Thailand's belangrijkste toeristenmarkt, eerder de pandemie van Covid-19, beperkt het internationale reizen nog steeds en heeft strikte COVID-19-maatregelen, hoewel sommige geleidelijk worden versoepeld.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in retail sales, HR en operations management, en schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar als fulltime inwoner in Pattaya, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een vaste bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Pattayanewseditor@gmail.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/