De politie van Pattaya waarschuwt straatverkopers van marihuana zonder vergunning in Walking Street

Pattaya, Thailand-

De politie van Pattaya, geleid door chef Kunlachart Kunlachai, waarschuwde straatverkopers van cannabis zonder vergunning op Walking Street gisteravond, 10 december 2022, dat als ze geen vergunning hadden, ze zouden moeten gaan.

In werkelijkheid betekent dit in feite dat alle marihuanaverkopers op straat en op de markt moeten gaan, aangezien het hebben van een juiste licentie alleen van toepassing is op een vast bedrijfsadres en een bepaalde locatie. Aangezien de bloemen van cannabis worden beschouwd als gecontroleerde kruiden, hebben ze volgens Chief Kunlachart de juiste licenties nodig om te worden verkocht.

Cannabis werd begin juni gedecriminaliseerd in Thailand, in theorie alleen voor medicinaal gebruik, hoewel de versoepeling in werkelijkheid indirect recreatieve, maar aanhoudende politieke strijd over de plant toestond, waardoor de definitieve regels en voorschriften in een wetsontwerp tot stilstand kwamen in de hogere niveaus van Thaise regering. Sommige tegenstanders van cannabis hebben zelfs opgeroepen om de plant terug te geven als een illegaal verdovend middel, waardoor het in wezen opnieuw wordt verboden.

Als gevolg hiervan heeft het Thaise ministerie van Volksgezondheid zelf de regelgeving aangescherpt, onlangs licentiecontroles uitgevoerd zoals hier te zien en online verkoop, alle commerciële advertenties, verkoopautomaten verbieden, en met name het verbieden van roken in cannabiswinkels, tenzij een gediplomeerde arts of arts aanwezig is. Om het rookverbod te omzeilen hebben sommige winkels aparte rookruimtes ingericht buiten het zakengebied, een momenteel wettelijk grijs gebied. Tegenstanders van het rookverbod in cafés of winkels zeggen dat dit gebruikers, vooral toeristen zonder privéwoning, alleen maar zal dwingen om in het openbaar of in hotels te roken, waardoor andere gasten mogelijk worden lastiggevallen.

Chief Kunlachart verklaarde dat de wetshandhaving in de nabije toekomst zou terugkeren om ervoor te zorgen dat hun bevelen om de juiste vergunning te krijgen of om zaken te stoppen, werden opgevolgd. Hij merkte ook op dat veel cannabisbedrijven in Pattaya met commerciële adressen de nieuwe regelgeving rond licenties, reclame en rookverbod in winkels volgden en bedankte hen.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in retail sales, HR en operations management, en schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar als fulltime inwoner in Pattaya, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een vaste bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Pattayanewseditor@gmail.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/