UPDATE: Er zijn arrestatiebevelen uitgevaardigd voor twee Poolse verdachten van vermeende mishandeling en marteling van een Cambodjaanse vrouw in Pattaya

Pattaya —

De politie van Banglamung is op zoek naar twee Poolse verdachten die naar verluidt een Cambodjaanse vrouwelijke artiest op brute wijze hebben gemarteld met een hamer en zuur in Pattaya.

Eerst ons vorige verhaal:

Een jonge vrouwelijke kunstenaar uit Cambodja smeekte een Thaise advocaat om haar te helpen, omdat ze beweerde dat ze op brute wijze was aangevallen door een bende Poolse mannen in Pattaya. Volgens de politie van Banglamung zouden de verdachten Thailand zijn ontvlucht.

Nu voor onze update:

Pol. Kolonel Navin Sinthurat, politiechef van het politiebureau van Banglamung, onthulde vandaag, 9 december, aan The Pattaya News dat het slachtoffer, mevr. Sere (alias), herstellende is van haar verwondingen in het Bangkok Pattaya Hospital.

Volgens haar verklaring werkt het 30-jarige slachtoffer als freelance artiest voor een Cambodjaanse liefdadigheidsstichting en is ze sinds een jaar in Pattaya.

Mevrouw Sere vertelde de politie dat ze de verdachten nooit heeft gekend, maar dat ze een tijdje geleden ooit is bedreigd door de ex-vrouw van een buitenlandse vriend.

Volgens Pol. Kolonel Navin, de twee Poolse verdachten, geïdentificeerd als de heer Daniel Majewski, 22, en de heer Mateusz Piotr Krynicki, 31, misleidde het slachtoffer om hen te ontmoeten door een foto van een vrouw als hun profielfoto op WhatsApp te gebruiken en te zeggen dat ze mensen wilden inhuren haar voor freelance schilderen. Toen het slachtoffer hen ontmoette, sleepten de verdachten haar naar een verlaten huis in Naklua, bonden haar vast met een draad, verzegelden haar mond en begonnen haar te martelen.

De politie zei dat ze meerdere bewijsstukken hadden verzameld bij het verlaten huis. De spullen worden in het lab onderzocht op vingerafdrukken en DNA van de verdachten.

Uit informatie van het immigratiebureau bleek dat de verdachten sinds 20 oktober in een naamloos hotel in Zuid-Pattaya verbleven. Vervolgens reden ze op 31 oktober naar het verlaten huis in Naklua om het gebied te onderzoeken voordat ze op 1 november het wangedrag begingen, vonden CCTV-camera's.

Majewski en Krynicki vluchtten op 3 november uit Thailand naar de Filippijnen, terwijl de provinciale rechtbank van Pattaya op 10 november arrestatiebevelen tegen hen uitvaardigde wegens vermeende samenzwering bij fysiek geweld en het illegaal vasthouden van anderen.

De politie van Banglamung werkt samen met Interpol om internationale arrestatiebevelen tegen de twee uit te vaardigen.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.