Pattaya Cricket Club keert als overwinnaar terug van Chiang Mai 6's 2022 - Dag 1

Om een ​​beroemde haaienfilm te parafraseren: "We hebben een grotere prijzenkast nodig." 2022 was een goed jaar voor PCC met het winnen van de BCL A-divisie, de Chiang Mai 8's voor de 3e keer, het Koh Chang Beach Tournament, en nu de Chiang Mai 6's. Laten we hopen dat het seizoen 2022/3 op dezelfde manier wordt voortgezet 

De 2022 Chiang Mai 6's werden gehouden op 4th en 5th Dec. Er waren 10 teams verdeeld in twee divisies, The Players (PCC, Lanna, Alibaba, Lamphun en The Chiang Mai All Stars) en The Gentlemen (Floggers & Robbers, Shrewsbury School, Koh Chiang, Black Swans en CMCSA). Alle spelers zouden één over bowlen, behalve de wicketkeeper. Batmen die 31 scoren, zouden zich niet terugtrekken. Regels voor de laatste man zijn van toepassing. Wides en No Balls tellen als 3 runs en worden niet opnieuw gebowld. 4 punten zou worden toegekend voor een overwinning en er waren bonuspunten voor wickets en runs. Elk team zou 4 divisiewedstrijden spelen en de 2 beste teams van elke divisie zouden in hun finale spelen.  Een par-score was 60-65 runs.  

Dit rapport behandelt dag 1 van PCC's route naar glorie met 3 van hun poulewedstrijden en een ander rapport beslaat dag 2, die bestond uit de resterende poulewedstrijd, de finale en de presentatie. 

De eerste wedstrijd van PCC was tegen Lanna, die normaal gesproken in de Gentleman's-divisie speelde, maar ze werden ondersteund door de aanwezigheid van Bobby Raina, die ook speelde voor Koh Chiang, een team dat hij zeer succesvol coachte. Eén man vormt geen team, maar het kan zeker helpen. Het deed me denken aan een nieuw nummer op de melodie van "You only sing when you're winning" en "You only win when Bobby". s aan het spelen†en dit bleek bijna waar te zijn. Na een zwaar avondje uit kwam PCC niet met hun hoofd in het spel opdagen en nadat ze de toss hadden verloren, moesten ze eerst batten toen Bobby de bowling opende. Zowel Wez als Luke begonnen goed met 13 van Bobby en 14 van Hugh, totdat John Scales de 3 pakterd over. Wez hees John naar de Long op de grens waar Bobby het opslokte en we gingen voor 16. 27 voor 1 en 36 voor 1 aan het einde van de 3rd over. Luke nam de leiding over de run-achtervolging terwijl Jainish achteruit reed totdat Luke op 31 stopte met nog maar 2 ballen te gaan. Simon Wetherell nam de laatste paar ballen en de score culmineerde in 58 voor 1.

Lanna stuurde Neville en Bobby om te openen tegen Luke Stokes, wat een ongebruikelijke keuze was, aangezien Luke een parttime bowler met beenspin was. 17 van de over en een gemiste kans op een stumping. Andy bowlde goed, maar streaky 2's en een slechte back-up zorgden voor 14 van de over. Wez werd geraakt voor 11 van zijn over en de score bereikte 42 voor 0 na 3 overs. Simon W wierp de 4th voorbij en kon een felle rit van Bobby niet helemaal tegenhouden. 10 van de over en 6 nodig van 6 ballen. Jainish wierp de laatste over en 59 werd bereikt via 4 byes met 3 ballen over. Lanna won met 6 wickets.

Dit was niet de start waar PCC naar op zoek was en tegen Alibaba in de middag moest het beter. PCC won de toss en besloot als eerste te bowlen. Dit keer opende Wez de bowling tegen Imran en Molin. Een nogal slechte over van Wez gaf 17 runs weg aan Imran. Jainish's eerste bal naar Molin was een schandelijke long-hop aan de beenzijde die werd achtergehouden door Simon Philbrook en Molin ging voor een Gouden Eend. Dan pakte de plooi en liet de eerste bal vallen. 8 van de over. Andy nam de volgende over en ondanks een nette over van slechts 6 runs, liet hij een skiër van zijn eigen bowling vallen en de PCC-fielding zag er beslist armzalig uit. 31 voor 1 na 3 overs. Simon W gooide een goede over voor slechts 8, maar Luke werd geraakt voor 17 van de laatste. Alibaba eindigde op 57 voor 1 met Imran op 29 en Dan op 15 niet uit.

PCC reageerde door Wez en Luke te sturen om de beenspin van Imran onder ogen te zien. Wez deed hetzelfde opnieuw, maar naar het diepe mid-wicket waar Terry een goede vangst maakte en Wez voor 14 ging. Terry bowlde de 10rd voorbij en het was Luke's beurt om wat geluk te hebben toen hij halverwege door Imran werd gedropt. Ondanks dat sloeg Luke goed en was de score 41 voor 1 na 3 overs. Jainish nam de crease en ging naar de stad tijdens het bowlen van Molin en had wat geluk - hij werd gedropt door Imran en kreeg een 6 toen de vanger op het grenstouw stond toen hij de bal ving. 61 werd bereikt door het einde van de 4th over en beide batsmen waren niet uit op 26 en 19, Jainish's 19 kwam uit slechts 5 ballen. Een cruciale overwinning en een nog belangrijker bonuspunt, maar geen bijzonder goede show. 

PCC's laatste wedstrijd van dag 1 was tegen de Chiang Mai All-Stars, die een stuk beter waren dan de vorige tegenstander en dus moest PCC hun spel in het veld verbeteren en al hun slagmachines op alle spelers laten vuren. cilinders in dezelfde wedstrijd of een plaats in de finale zou er dubieus uitzien. Wez verloor de toss opnieuw en werd gevraagd te slaan. Het gebruikelijke paar opende voor PCC tegen Naveed, die voor een respectabele 9 ging. Insha had minder geluk en werd door beide slagmannen gehavend voor 23. Ismail stopte de runflow met 10 uit zijn over, maar de score stond op 42 uit 3 overs. Wez raakte de eerste bal van Burhan voor 6 en stopte op 35 niet uit, terwijl Jainish naar binnen ging en de aanval voortzette. 61 voor 0 na 4 overs. De finale over van Tanveer leverde nog eens 14 runs op met Luke niet uit op 21 en Jainish op 12. 75 voor 0 en de hoogste score van het toernooi tot nu toe.

De All Stars stuurden Naveed en Ismail om hun account te openen. Wez opende de bowling en was erg netjes totdat de laatste 2 ballen voor 10 gingen. 15 van de over. Jainish was de volgende en slechts 10 van de over. Naveed deed het grootste deel van de run-making en kreeg 2 6's op Andy, wat hem dwong zich terug te trekken op 32 niet uit. 46 uit 3 overs en de All Stars stonden iets voor, maar hun slagbeurt raakte op toen Simon W 2 wickets in zijn over nam. De eerste een briljante vangbal van Wez op de run om Ismail weg te sturen en de volgende werd ook gepakt door Wez, toen Burhan naar Long-on sloeg. 57 voor 2 na 4 overs. Luke bowlde een zeer respectabele 10 voor de laatste over en PCC won met 8 runs. Dit was een veel beter resultaat en toonde aan dat PCC kon batten, bowlen en fielden. Hierdoor bleef PCC in 2nd plaats aan de tafel en hun laatste poulewedstrijd zou de laatste zijn, dus het zou bekend zijn wat ze moesten doen tegen Lamphun.

Stay tuned voor deel 2 die binnenkort zal volgen.

Door:  Clive Rogerson

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/